banner333

banner309

Gümüşhaneliler Üzgün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kontrolleşme sürecinin usül ve esaslarını açıkladı.

Gümüşhane 03.03.2021, 22:45
Gümüşhaneliler Üzgün
banner400

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kontrolleşme sürecinin usül ve esaslarını açıkladı.
Kontrolleşme sürecinde yaşam bazı şehirler kısmi de olsa yeni kurallara göre yeniden başlarken bir taraftan da adapte olmaya çalışıyor
Koronavirüsle mücadele de yeni dönem işte bu şekilde devam ederken Gümüşhane’de ise durum değişmedi. Bu durumdan şehirde yaşayan hak bir hayli üzgün.

Gümüşhane açıklanan tabloya göre en yüksek riskli 17 şehir kategorisinde bulunuyor. Gümüşhaneliler hem üzgün hem de şaşkınlık yasarken HES kodu uygulamasının devam etmesinden yana görüş bildirdi.

Uygulama her hafta salı günü şehir merkezinde bulunan 15 Temmuz Zafer Meydanındaki halk pazarına girişte 7’den 70’e tüm yurttaşlara HES kodu sorgulaması yapılıyor.

Emniyet güçleri günün ilk saatlerinden itibaren caddelerde anons yaparak vatandaşın maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymasını istedi
Gümüşhaneli vatandaşlardan İbrahim Gürbüz, “Gümüşhane’nin Trabzon’dan alışverişi çok olduğu için, hastane olayı olduğu için birazda ondan arttı. Doğu Karadeniz’de zaten yoğun vaka var. Mesela her sabah buradan 10-15 minibüs Trabzon’a hastanelere gidiyor. Bizim bir ayağımız Trabzon’da olması da bu durumu etkiledi” dedi.
Mürsel Yıldız’da Gümüşhane’de tablonun kırmızı olmasını “İnsanlarımız duyarlı değil” şeklinde özetledi. Yıldız, “Burası küçük bir şehir olduğu halde bizim mavi olmamız lazımdı. İnsanlarımız duyarlı değil. Duyarlı olmadıkları için bu hallere düştük. Güneydoğu masmavi, o kadar kalabalık yerler, biz Gümüşhane’de kırmızıdan çıkamıyoruz. Biz şuanda kırmızı değil mavi renk olmamız lazımdı. İnsanlarımız bu kurallara riayet etmeli. Hepimiz için zor bir süreç. Halkımızın sokakta rahat gezmesini istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. HES kodu sorgulamasının da mavi renge dönünceye kadar devam etmesini istiyoruz. Aramızda pozitif olanlar geziyor olabilir” diye konuştu. Bir başka vatandaş İsmail Yapar da akşam saatlerinde haberlerde Gümüşhane’yi kırmızı görünce çok üzüldüğünü belirterek, “Burası küçük bir yer ama demek ki biz insanlarda kanunlara uymuyoruz. Uymadığımız için de bu şekilde olduk. Ben isterdim ki şimdi masmavi olalım. Ufak bir şehiriz. Büyük şehirlere bakıldığı zaman demek ki halkımız duyarsız. Akşam haberlerden sonra ben çok üzüldüm. HES kodu uygulamasının mahallelere de girmesi gerekiyor bence. Kimin sağlıklı, kimin hasta olduğunu bilmiyoruz. Memleketimizi idare edenlere yardımcı olmamız lazım. Biz bu işe dikkat etmezsek kurtaramayız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48