banner333

banner309

Gümüşhaneli Doktorlar Gümüşhane'de Buluştu

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görev yapan Gümüşhaneli doktorlar, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Kamu Hastaneler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen programda bir araya geldi.

Gümüşhane 28.09.2013, 23:40
Gümüşhaneli Doktorlar Gümüşhane'de Buluştu
banner400
Sabah kahvaltısının ardından “Gümüşhane’de Sağlık Sektörünün Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panelde Gümüşhane Kültür Merkezinde bir araya gelen hekimler, çalıştıkları bölgelerde edindikleri bilgi, birikim ve tecrübeleri katılımcılara aktardı.

Programın ilk bölümünde yapılan konuşmalarda, hafta içerisinde trafik kazasında yaşamını yitiren Köse İlçe Hastanesi Başhekimi Sezgin Demir anıldı. Salona giren tüm konuklara siyah kurdela takılan programda slayt gösterisi eşliğinde Demir’in hayatından kesitler sunuldu.

Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, yöneticisi olduğu “Gümüşhane’de Sağlık Sektörünün Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panelde yaptığı konuşmada 10 yıllık süreç içerisinde sağlıkta yaşanan gelişmeleri anlatarak, tedavi olduktan sonra taburcu olan vatandaşların memnuniyet oranının yüzde 39’lardan yüzde 80'lere yükseldiğini söyledi.
Türkiye’nin 10 yıl önce hastasına ambulans bulunamayan, bulunsa bile para ödemek zorunda kalınan dönemden bugün artık ambulans uçaklarla hastalarını sevk eder duruma geldiğinin altını çizen Aydın, “Doktorun zor bulunduğu ilimizde bugün 70 civarında uzman doktor görev yapmakta, çevre illere hasta sevkleri minimum noktaya inmiş bulunmaktadır.” dedi.
Aydın, geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Köse Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Sezgin Demir’in adının hayatını kaybettiği İkisu köyü mevkisine yapılacak 112 Acil Servis İstasyonuna verileceğini de sözlerine ekledi.
Gümüşhane Vali Yardımcısı Meral Uçar ise etkinliğin bir başlangıç olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Paneli önemsiyoruz. İlimizin sağlıkta geldiği nokta nedir, sorunları nelerdir, daha iyi, daha sağlıklı hizmet verebilmek için neler yapılmalıdır, konularının görüşülmesi ilimiz açısından önemlidir.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından geçilen panele konuşmacı olarak katılan Ulus Devlet Hastanesi Başhekimi ve Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) Genel Başkanı Orhan Koç ise sağlık hizmetinde en önemli kaynağın insan olduğunu vurguladı.
Son 10 yıl içerisinde yapılan en iyi hizmetlerden birisinin insan kaynağının etkin şekilde canlanması, istihdamının ve eğitiminin ileriye dönük şekilde planlaması olduğuna vurgu yapan Koç, “Sağlıkta en önemli noktalardan birisi de erişim. Sağlıkta erişimdeki sıkıntıları ortadan kaldırmak lazım. Zamanında erişim sağlamalı ve erişilen yerde de gereken hizmeti vermeniz gerekiyor. Bu anlamda son dönemde sağlıkta oluşturulan bölgeler önem taşımaktadır. Bu anlamda Türkiye'de 29 sağlık bölgesi oluşturulmuştur" diye konuştu.
Panelde, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, kurumlarının çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Panele, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Ahmet Aziz Surel, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği Başkanı Erol Tekçe, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Haber Kaynağı: Hüseyin Özgün

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Serif aaygun 11 yıl önce
Panele katilan tek Ilce Belediye Bsk.olmamiza ragmen, dernek kadar ilgi cekici olmamis.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09