banner333

banner309

Gümüşhaneli Dağcılar Güz Yürüyüşü Yaptı

GÜDAK üyesi dağcılar güz yürüyüşü yaptılar. Doğanın güzellikleriyle baş baş 14 KM parkuru tamamladılar.

Gümüşhane 11.10.2016, 17:28 11.10.2016, 17:31
Gümüşhaneli Dağcılar Güz Yürüyüşü Yaptı
banner400
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, sonbahar mevsiminin güzelliklerini en cömert şekilde sunduğu Kelkit ilçesine bağlı Güzyurdu köyünde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

İl merkezi ve Kelkit ilçesinden toplam 32 sporcunun katıldığı yürüyüşün rehberliğini ise Güzyurdu köyü muhtarı Bilal Akman yaptı. Güzyurdu köyü içinden yürüyüşe başlayan sporcular zirve etrafında hilal çizerek toplam 14 kilometrelik parkuru yine aynı köyde tamamladı.

Yaklaşık 5,5 saat süren yürüyüş boyunca köyün Yapraklı, Mollanın Kumu ve Karapınar Yaylasından İspirli mevkiine ulaşan sporcular buradaki piknik alanında yanlarında getirdikleri yiyecekler ve köylüler tarafından ikram edilen yemekleri yedi, şifalı olduğuna inanılan sulardan içti.

Etkinlik sorumlusu Temel Kaya, Gümüşhane yöresinde sonbahar mevsiminin “Güz” olarak adlandırıldığını, yürüyüşün gerçekleştirildiği Güzyurdu köyünün de sonbahar mevsiminde muhteşem görüntüler sunduğunu belirterek, yürüyüş boyunca sporcuların yüzlerce kare fotoğraf çektiğini söyledi.

Adeta renk cümbüşünün içerisinden hem tırmanış hem de yürüyüş olarak gerçekleşen etkinlikte orman içinden enfes manzaralarla karşılaştıklarını dile getiren Kaya, özellikle yüksek kesimde yetişen alıç ve kuşburnu meyvesini toplamayı da ihmal etmediklerini sözlerine ekledi.

Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut ise görsel şölen içerisinde geçen yürüyüşte kendilerine rehberlik yapan köy muhtarı Bilal Akman’a hem böylesine güzel bir coğrafyayı görme imkanı sunduğu için hem de misafirperverliği için teşekkür etti.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38