banner333

banner309

Gümüşhane’den Ardı Ardına Yangın Haberleri

Gümüşhane’de havaların ısınmasıyla birlikte adeta çıraya dönüşen kuru otlar ve küçük çalılar bazı sorumsuz vatandaşların da etkisiyle yangınlara sebep olmaya başladı.

Gümüşhane 04.09.2020, 23:43
Gümüşhane’den Ardı Ardına Yangın Haberleri
banner400

Gümüşhane’de havaların ısınmasıyla birlikte adeta çıraya dönüşen kuru otlar ve küçük çalılar bazı sorumsuz vatandaşların da etkisiyle yangınlara sebep olmaya başladı. 

Hafta başından beri hem Gümüşhane Belediyesi İtfaiyesi hem Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri hem de Torul Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sürekli yangın mesaisi yapıyor.

Önceki gün çıkış sebebi belirlenemeyen Süleymaniye Mahallesi-Gözeler Köyü Yaylası arasındaki mevkideki yangına yola uzak olduğu için suyla müdahale edilememesi nedeniyle hemen her gün dumanlar yükselirken, bir orman yangını haberi de merkeze bağlı Karamustafa köyünden geldi.

Karamustafa köyünün Hatunoluğu mevkiinde bugün çıkan yangın ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyük bir faciaya sebep olmadan kısa sürede söndürüldü.

Aynı saatlerde kent merkezindeki Limon Deresi mevkiinde de kısa süreli bahçe yangını gerçekleşti. Akşam saatlerinde de Bağlarbaşı mahallesinde bahçelerdeki kuru otların tutuşması sonucu ufak çaplı yangın çıktı.

Kent merkezine bağlı Hacıemin mahallesinde de Aziz İnci’ye ait samanlık alev aldı. Yoğun dumana sebep olan yangına ilk müdahaleyi mahalle sakinleri yaparken, Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekipleri yoğun uğraşlar sonucunda 3 saatlik çalışmayla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Üç bitişik nizamda bulunan binaların içinde bulunan ot ve samanların alev alması sonucu çıkan yangının ardından Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tarafından kamyonlarla yanan saman ve otlar boşaltılarak soğutma çalışması yapıldı.

Dün de Torul ilçesine bağlı Kocadal köyü Genek Mahallesindeki bir evde yangın çıkmış, maddi hasarla kısa sürede söndürülmüştü.

Yetkililer son dönemdeki yangınların ve orman yangınlarının büyük bir bölümünün piknik ateşi, sigara izmariti atılması gibi ihmal ve kusurlardan kaynaklandığını, cam şişeleri çevreye gelişi güzel atılması sonucu güneşli günlerde mercek etkisiyle kuru otları tutuşturmasına sebep olduğunu hatırlatarak, yangınlarla yalnızca ağaçların veya binaların değil, bitki örtüsü ve orman içinde yaşayan çok sayıda canlının da yok olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45