banner333

banner309

Gümüşhane'deki STK'lardan Çözüm Sürecine Destek

Gümüşhane'de 27 sivil toplum kuruluşunun desteği ile oluşturulan 'İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın Hizmet Platformu', hükümetin terör sorunun çözmek için başlattığı süreci desteklediklerini açıkladı.

Gümüşhane 19.04.2013, 08:52
Gümüşhane'deki STK'lardan Çözüm Sürecine Destek
banner400
 Platform üyeleri, sürecin hızlı bir şekilde ve milletin ortak hassasiyetleri olan konulardan taviz verilmeden yürütülmesini istedi. Tüm taraflar özverili ve samimi bir şekilde çaba göstermeye davet eden sivil toplum kuruluşu temsilcileri, süreci akamete uğratacak davranışlar ile toplumsal huzuru bozucu ve kutuplaştırıcı söylemlerden uzak durulması gerektiğine vurgu yaptı.


Platform üyesi sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, 27 sivil toplum kuruluşu olarak 30 yıldır yaşanan terör illetinin bitirilmesi için bazı hususları hükümet ve kamuoyu ile paylaşmaya karar verdiklerini belirtti. Hükümetin terörün bitirilmesi için ortaya koyduğu kararlılığı ve çalışmaları desteklediklerini belirten Taştan, "Aynı şekilde hükümetimizin, 
PKK teröristlerinin sınır dışına çıkarılması için yaptığı çalışmaları da destekliyoruz ve bir an önce uygulanmasını bekliyoruz. Kanın durması ve teröristlerin yurt dışına çıkarılması çalışmaları yapılırken, milletimizin ortak hassasiyeti olan konulardan hiçbir taviz verilmemesini istiyoruz." dedi.

Terör meselesinin nihayete erdirilmesi hususunda toplumdaki çözüm beklentileri ve umutlarının doruğa ulaştığı önemli bir süreç yaşandığına dikkat çeken Taştan, "Bugüne kadar 10 binlerce insanımızın hayatına mal olan, milyarlarca dolarlık mali kaynağı heba eden, derin sosyal yaralara yol açan, bütün ülke sathında toplumsal barışı tehdit eden bu meselenin demokratik çözümüne dair hükümet tarafından başlatılan ve benimsenen süreci önemsiyor, tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. Yeni başlatılan bu süreçte tüm taraflar özverili ve samimi bir şekilde çaba göstermeli, süreci akamete uğratacak eylemlerden kaçınılmalı, toplumsal huzuru bozucu ve kutuplaştırıcı söylemlerden uzak durulmalıdır. Ayrıca geçmişte defalarca denenen provokasyonlara karşı uyanık olunmalı ve bu tür eylem ve söylemlere kalkışanlar, tarafların ortak çabasıyla halkın vicdanında mahküm edilmelidir. Toplumsal barışı sağlamış, adalet ilkesini hayata geçirmiş, demokratik bir Türkiye, bu coğrafyada yaşayan bütün vatandaşların menfaatinedir." ifadelerini kullandı.

Türkler ve Kürtleri bir arada tutan en önemli bağın İslam kardeşliği oluğuna vurgu yapan Taştan, sözlerine şöyle devam etti: "Din kardeşliğini, dini bağları ve sevgiyi yeniden güçlendirmemiz durumunda yarınlara daha güvenle bakabileceğimize inanıyoruz. Meselenin çözümü noktasında atılacak en hayati adım, Türkler ve Kürtlerin yüzyıllardır olduğu gibi kardeşlik, ittifak, muhabbet ve uhuvveti kuvvetlendirecek yegane birlik noktaları olan din, vatan, tarih, mefküre, kader ve menfaat birlikteliklerini yeniden canlandırıp tahkim etmektir. Türkler ve Kürtler yüzyıllarca bu topraklar üzerinde aynı mefküreler etrafında bir arada kardeşçe yaşamışlardır. Malazgirt'ten İstanbul'un fethine, Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na uzanan süreçte bu coğrafyayı birlikte vatan yapıp, koruyup kollamışlardır. Ortak dini-tarihi tecrübe, müşterek vatan-coğrafya ve ortak gelecek tasavvuru, ilişkilerin uzun vadede sağlıklı ve yapıcı olması için en önemli zemindir. Bu zemini büyük güç oyunlarına, küçük siyasi hesaplara kurban etmemek, hepimizin ahlaki sorumluluğudur."

Taştan, terör meselesini bölgesel ve uluslararası bir problem olmaktan çıkarmak için Türk'ü ve Kürt'ü ile topyekün bütün Türkiye'nin elini taşın altına koymak ve cesur, samimi, özgürlükçü, kararlı bir toplumsal irade göstermek zorunda olduğunu dile getirdi. Gümüşhane'deki sivil toplum kuruluşları olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması ve toplumsal barışın sağlanması için üzerlerine düşen her türlü desteği vereceklerini ilan eden Taştan, halkı da bu sürece sahip çıkmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (3)
Ne Mutlu Türküm 11 yıl önce
aranızda bir cücük sevenler derneği yok...
şehitlerimizi pekaka şerefsizleri ile aynı kefede değerlendiren bu zihniyete yazıklar olsun. siz kimi kandırıyorsunuz ve kimin adına hareket ediyorsunuz. siz gümüşhaneli olarak kürt düşmanlığı yapıp insanları bebek,çocuk yaşlı genç demeden öldürdünüz mü? yoksa dağa mı çıktınız? ne yaptınız? bunları yapmadıysanız neyin bedelini ödüyorsunuz veya bu millete neyi ödetmeye çalışıyorsunuz?
anlaşılan siz nemalandığınız kaynak kurumasında ne olursa olsun diyorsunuz!.. ama unutmayın bu kaynak çok yakın birgünde kurursa siz dönüp millete ne diyeceksiniz? Allah sizleri ıslah etsin. Vatanı olmayanın imanı olmaz.... be yahu....
Mustafa KAANOĞLU 11 yıl önce
''Zulmedenlere meyletmeyin;sonra size ateş dokunur.Sizin Allah'tan başka dostlarınız yoktur.Sonra (Ondan da) yardım göremezsiniz .'' Hud 113

Bu ihanetle sağlam bir tokat yiyecek bu millet böyle giderse.
gümüşhaneli 11 yıl önce
yazıklar ama Hasan pir sen orda olmayacaktın senide kullandılar diğerleri ikdidara şiringörünüp aday olmak ama muavin dahi olmaz
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48