banner333

banner309

Gümüşhane'de Zeki Kadirbeyoğlu Paneli Düzenlendi

Gümüşhane'nin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Zeki Kadirbeyoğlu, Gümüşhane Üniversitesi'nde düzenlenen "Türk Siyasi Tarihinde Kadirbeyzade Zeki Bey" paneliyle anıldı.

Gümüşhane 29.11.2013, 15:24 29.11.2013, 15:25
Gümüşhane'de Zeki Kadirbeyoğlu Paneli Düzenlendi
banner400
 Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen panel, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kalkışım'ın başkanlığında yapıldı. Panele konuşmacı olarak Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Üçüncü ve Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Saylan katıldı.


"ATATÜRK'E MUHALEFET OLAN İLK VEKİL"

Kadirbeyoğlu Zeki Bey'in Atatürk'e muhalefet olan ilk milletvekili olduğunu ve aralarındaki gerginliğin Erzurum Kongresi'nde arttığını söyleyen GÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Celalettin Vatandaş, Atatürk ile Zeki Bey arasında geçen kısa bir tartışmayı şöyle anlattı: "Sivas Kongresi'ne askeri üniforma ile gelenAtatürk'e karşı çıkmıştır. Bunun üzerine Mustafa Kemal Paşa, Zeki Bey'e dönerek; 'Sivil elbisem olmadığı için bunlarla gelmeye mecbur kaldım...' dedi ve hemen geriye dönerek gitti. Toplantıya yarım saat ara verildi. Mustafa Kemal Paşa'da sivil elbise ile gelip Zeki Bey'in sırasının yanındaki sıranın başında oturdu ve elimi sıkarak elbiseyi Vali Münir Bey'den aldığını söyledi"

"BAĞIMSIZ SEÇİLME BAŞARISINI GÖSTEREN TEK MEBUSTUR"

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iktidara direnmiş, onu şekillendirmiş ve geliştirmiş muhaliflerden birisinin de Kadirbeyoğlu Zeki Bey olduğunu ifade eden Ktü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Uğur Üçüncü ise "Kadirbeyzade Zeki Bey'de iktidar direnişlerine ve direnişler sayesinde geliştirilmesi için direnen çok önemli şahsiyetlerden biridir. II. Dönem TBMM'ye seçilme başarısı gösterebilen tek bağımsız mebustur. Başlangıçta Mecliste çıkan tek farklı ses de onundur. Kısa süre sonra Mecliste farklı seslerin çıkmasına katkı sağlamıştır. Türk siyasi hayatının önde gelen şahsiyetleri arasındadır." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46