banner333

banner309

Gümüşhane'de 'Yerel Gazetecilik Ödülü: 2013' Yarışması Düzenlenecek

Gümüşhane’de Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından, “Yerel Gazetecilik Ödülü: 2013” adı ile haber, haber fotoğraf ve sayfa düzeni dallarında ödüllü yarışma düzenlenecek.

Gümüşhane 06.03.2013, 16:26
Gümüşhane'de 'Yerel Gazetecilik Ödülü: 2013' Yarışması Düzenlenecek
banner400
 Cemiyet Başkanı Yusuf Sadık, yaptığı açıklamada yönetim kurulu kararı ile düzenlenen yarışmada amacın yerelde gazetecilerin çalışmalarının değerlendirilmesi ve mesleğe yönelen gençlerin özendirilmesi olduğunu söyledi.

Sadık, demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilendirme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullandırılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlendirilmesin sağlamanın amaçlandığı yarışmada adayların en fazla 2 dalda bir çalışma ile yarışmaya katılabileceğini bildirdi.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin 1 Ocak 2013 ile 10 Aralık 2013 tarihleri arasında yayınlanmış olması gerektiğini vurgulayan Sadık, yarışmada her üç kategorinin birincilerine bin lira, ikincilerine 750 lira, üçüncülerine 500 lira ve mansiyon alanlara da 250 lira para ödülü ve katılım belgesi verileceğini söyledi.

Yarışmanın jürisinde Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Fatma Nisan, Köşe Yazarı Hasan Pir, Habertürk Gazetesi Antalya Bölge Müdürü Tekin Atay ve Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün’ün yer aldığını kaydeden Sadık, yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini en geç 16 Aralık 2013 tarihine kadar biri asıl 6 suret halinde Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti (Yerel Gazetecilik Ödülü - 2013) Atatürk Cad. No: 39/A Gümüşhane adresine taahhütlü olarak posta ile veya alındı karşılığı elden teslim etmeleri gerektiğini vurguladı.


Şartname:

Amaç: 
Madde 1: Ödülün amacı demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilendirme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullandırılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlendirilmesini sağlamak.
Madde 2: Bu amacı gerçekleştirmek için, yerel basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin çalışmalarının değerlendirilmesi ve mesleğe yönelen gençlerin özendirilmesi ön görülür. Kapsam:   
Madde 3: Yerel gazetecilik ödülü yerel gazetelerde, ajans, gazete, medya temsilciliklerinde çalışan gazetecileri kapsar. Değerlendirme de bu kuruluşlarda çalışanların yerel konular ve meslek kurallarının uygulanması için olanaklarını en iyi şekilde kullanmaları dikkate alınır. 
Ödüller: a) Haber, b)Haber Fotoğraf, c) Sayfa düzeni dallarında birer gazeteciye verilir. 
Başvuru: 
Madde 4: a) Adaylar doğrudan başvuracağı gibi, yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri; iletişim fakültesi, Öğr. Üyelerini ve öğrencilerini aday gösterebilir. 
b) Her aday en fazla 2 dalda bir çalışma ile katılabilir, ya da önerilebilir.
c) Adayların T.C. vatandaşı, yazı dilinin Türkçe olması zorunludur.
d) Yarışmaya katılan kişinin adının çalışmada açıkça belirtilmiş olması ya da imzasız eserlerin yöneticilerce onaylanmış olması gerekmektedir. 
e) Ders kitaplarında master ve doktora çalışmalarında başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmeyecektir. Bu nedenle adaylar eserlerinin başka meslek örgütleri tarafından ödüllendirilmemiş olduğunu belirtmelidirler. 
f) Çalışmaların 01.01.2013 – 10.12.2013 tarihleri arasında yayınlanmış olması gerekir. 
g) Çalışmalar, çalışma sahibinin nüfus cüzdan örneği ve kısa bir özgeçmişi ile birlikte: 
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti(Yerel Gazetecilik Ödülü - 2013) Atatürk Cad. No: 39/A Gümüşhane, adresine 16.12.2013 tarihine kadar biri asıl 6 nüsha halinde taahhütlü olarak posta ile veya alındı alıtı karşılığı teslim edilmelidir.
h) Gönderilen çalışmalar geri verilmez, cemiyetimiz arşivine alınır. Yarışma sonrası herhangi bir yayın organında yayınlanması halinde ise telif hakkı ödenmez. 
ı) İstenen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde katılımcı katılmamış sayılır.    
ÖDÜLLER 
Madde5: Çalışması ödüle değer bulunan gazeteciler her yarışma dalı için: 1.ye 1.000 TL,        2.ye 750 TL, 3.ye 500TL mansiyon: 250 TL maddi ödül ve katılım belgesi ile onurlandırılır. Yarışma kategorilerinin herhangi birinde ödüle layık eser bulunmaması halinde ise katılımcıya birer katılım belgesi vermekle yetinilir. 
   Jüri:  
1-  Engin DOĞRU                   (Valilik Bas.Yay. Halk. İliş. Müdürü, Cemiyet Skrt.)    
2- Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan  (G.Ü. İletişim Fakültesi Akademisyen)
3- Hasan Pir                             (gümüşhanedenhaber sitesi Ynt ve Köşe yazarı, Edebiyat öğrt.)
4- Tekin Atay                           (habertürk- Antalya Bölge Müdürü)    
5- Bünyamin Aygün                 (milliyet gazetesi foto muhabiri)      


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22