banner333

banner309

Gümüşhane’de Wellness Kursu Tamamlandı

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanlığı Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından 14-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen Wellness Yardımcı Eğitmenlik Kursu (1.Kademe), Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yapıldı.

Gümüşhane 21.03.2022, 08:40
Gümüşhane’de Wellness Kursu Tamamlandı
banner400

Gümüşhane’de ilk kez açılan ve spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokul mezunu olan ve Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkalığı tarafından Anadolu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Temel Eğitim” Kursundan başarılı olan kursiyerlerin katılabildiği Wellness Yardımcı Eğitmenlik Kursu, 6 günlük online ve yüz yüze uygulamalı derslerin ardından tamamlandı. 

Kursta ev, büro ve günlük yaşam egzersizleri, farklı materyallerle egzersiz yapma, herkes için spor, yaşam kalitesi ve wellness ile yaşam koçluğu gibi çeşitli konular kursiyerlere verildi. 

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Gümüşhane İl Temsilcisi Osman Yılmazer kursun tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan 2021 Yılı Sözleşmeli Antrenör Alımında da Rekreatif Spor Antrenörü olarak ilk defa ataması yapılan Wellness Antrenörlüğü, şartları uyan gençlerimiz için ilgi odağı oldu. Bu nedenle kursumuzun Gümüşhane’de açılarak özellikle Gümüşhaneli gençlerimizin faydalanması istedik. Bu yıl ilimize ataması yapılan Wellness Antrenörümüzün de çalışmalarıyla umuyorum ilimizde Wellness daha da önem kazanacak. Gümüşhane; Çevresel Wellness’in içerisinde yer alan temiz havaya sahip yaylalara, temiz su kaynaklarına, dağlara, doğal güzelliklerine fazlasıyla sahip olan bir memleket. O yönden bu kursu başarıyla tamamlayan arkadaşlarımız, İnşallah Gümüşhane’de bir vatandaşımıza bile olsa sosyal, fiziksel, duygusal olarak değişiklikler sunsa ilimiz için kazançtır. Bu kursun açılmasında desteklerini esirgemeyen Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı’na, Genel Sekreterimiz Mustafa Karakuş’a ve Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mücahit Atalay’a çok teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11