banner333

banner309

Gümüşhane'de Süleymaniye Buluşmaları Başlıyor

Gümüşhane'de STK temsilcileri, esnaf, akademisyen ve toplumun faklı kesimlerinden temsilcilerin yer aldığı platform tarafından önümüzdeki haftadan itibaren haftalık olarak 'Süleymaniye Buluşmaları' adı altında şehir üzerine çeşitli toplantılar düzenlenecek.

Gümüşhane 19.06.2013, 17:36
Gümüşhane'de Süleymaniye Buluşmaları Başlıyor
banner400

  Süleymaniye Buluşmaları Genel Sekreteri Rafet Bal, birbirinden farklı devlet ve siyaset adamı, entelektüel, gazeteci ve fikir adamının konuk olarak ağırlanacağı programların amacının yerel demokrasiye, yerel düşünceye, yerel dinamizme bir nebze olsun katkı koymak olduğunu söyledi.





Daha demokrat, daha yaşanılabilir, daha tartışabilen, daha konuşabilen, şehrin sosyal ve iktisadi kısırlığını aşmak amacıyla her kesimden akil insanları ve il dışından gelecek konukların bir araya geleceği Süleymaniye Buluşmaları ile Gümüşhane’de var olan siyasi kısırlığı aşmayı da hedeflediklerini kaydeden Bal, “Davet hususunda hiçbir kişi, parti gurup ayrımımız yapmadan toplumun tüm renk ve düşüncelerini Süleymaniye buluşmalarında görmek bizim için büyük mutluluk olacaktır. Kim bu şehre bir çivi çakmışsa ya da bir çivi çakmak için çaba gösteriyorsa fikir üretiyorsa bu bizler için değerlidir.  Süleymaniye Buluşmalarının ilk ve son amacı yerel demokrasiye, yerel düşünceye, yerel dinamizme bir nebze olsun katkı koyabilmektir.” dedi. 



Bal’ın açıklaması şöyle:



“Türk toplumu önemli günlere şahitlik yapıyor. Önemli ve tarihi günler yaşıyoruz. Biz Gümüşhane toplumu olarak da bu günlere şahidiz. Bir devir kapanıyor artık. Bizler Gümüşhane olarak yeni dönemin yanında yer aldık bundan böylede yer almaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde sırf yeni Türkiye’nin yanında yer aldığımız için, eski Türkiye özlemi çekenler tarafından bizlere çok bedel ödettiler. 



Bizler hiçbir zaman yakıp yıkmanın yanında yer almadık. Yerimiz demokrasinin yeri oldu hep. 



Görünen o ki eski Türkiye özlemi içinde olanlar yeni Türkiye’ye ayak uydurmakta zorlanıyorlar. Eski Türkiye mantığıyla olaylara, insanlara bakıyorlar. Yeni Türkiye’den, demokrasiden korkuyorlar. 



Bizler yeni Türkiye muştusu ile uyanmanın özlemi içindeyiz. Biliyoruz Gümüşhane çok yakın bir gelecekte yeni Türkiye’ye ayak uyduracak ama neden bugün değil de yarını bekleyelim. 

Bürokratı, siyasetçisi, sivil toplumu ile eski Türkiye kalıplarını terk edelim diyoruz. Yeni Türkiye’nin demokratik kuraları hem bürokraside, hem siyasette ve hem de sivil toplumun nezdinde uygulansın istiyoruz. 



Düşünen, yazan ve düşündüğünü toplumla paylaşan insanlardan korkmayalım. 



Bugün Gümüşhane’de eski Türkiye özlemi içinde olanlar var. Biz onlara şunu diyoruz, yeni Türkiye’den korkmayınız, çünkü yeni Türkiye daha müreffeh daha özgürlükçü ve daha demokratik bir hayat sunuyor bizlere. Korkmayan yeni Türkiye’den çünkü bizler bir rövanş içinde değiliz. 



Bu düşünceler etrafında daha demokrat daha yaşanılabilir daha tartışabilen, konuşabilen Gümüşhane için var olan, yaşanan siyasi kısırlığı aşmak. Bizlerde düşündük taşındık ve Gümüşhane’nin içinde bulunduğu siyasi kısırlığı, Şehirin sosyal ve iktisadi kısırlığını aşmak amacıyla her kesimden akil insanları ve Şehrimiz dışından bir birinden değerli konukları bir araya getirerek “Süleymaniye Buluşmalarını” gerçekleştireceğiz. 



Davet hususunda hiçbir kişi, parti gurup ayrımımız yapmadan toplumun tüm renk ve düşüncelerini Süleymaniye buluşmalarında görmek bizim için büyük mutluluk olacaktır. Kim bu şehre bir çivi çakmışsa ya da bir çivi çakmak için çaba gösteriyorsa fikir üretiyorsa  bu bizler için değerlidir.  “Süleymaniye Buluşmalarının” ilk ve son amacı yerel demokrasiye, yerel düşünceye, yerel dinamizme bir nebze olsun katkı koyabilmektir. 



İnsan, âlemin ruhudur. Şehirse, büyük âlemle küçük âlem’ in -yani İnsan’ın- buluşma noktası. O yüzden şehir, insanın aynasıdır; insan da şehrin: Birbirinden ilham alır ve umut devşirir ikisi de; medeniyetin ufuk haritalarını her dâim yenilerler böylelikle, birbirlerine bakarak ve birbirlerine akarak. 



İnsan şehirle konuşabildiği zaman, şehir şehrâyin yerine döner. Bir mevlevî gibi döner de döner ve Rabbine şükreder. 



İnsan şehirle konuştukça, şehir yerinde duramaz; zevkten dört köşe olur ve insana bütün meyvelerini sunar cömertçe. 



Bu duygularla ve misyonla hareket ederek  “Süleymaniye Buluşmaları” önümüzdeki haftadan itibaren nasip olursa başlayacaktır. Bir birinden değerli devlet ve siyaset adamı, entelektüel, gazeteci ve fikir adamı konuk olarak ağırlanacaktır.” dedi.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39