banner333

banner309

Gümüşhane'de Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapılacak

Gümüşhane'de Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında il genelindeki okul öncesi ve 1-4.sınıf öğrencilerin tamamına ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapılacak ve hijyen eğitimi verilecek.

Gümüşhane 22.11.2013, 14:57 22.11.2013, 14:58
Gümüşhane'de Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapılacak
banner400
 Gümüşhane'de 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ile Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda'nın makamında, İl Sağlık MüdürüEmre Boşnak, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aziz Ahmet Surel ve Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yunus Yalçın'ın katılımıyla işbirliği protokolü imzalandı.


Protokol kapsamında 22 Kasım - 15 Haziran 2014 tarihleri arasında İl 
Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilköğretim 1-4 sınıf öğrencileri ile okul öncesi öğrencilerinin tamamına, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı taramaları yapılacak ve hijyen eğitimi verilecek.

Ziyarette sağlık yöneticileri, diş hastalıklarının önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girdiğini belirterek, alınacak tedbirlerle bu hastalıkların oluşmadan önlenebileceğine dikkat çekti.

Projenin amacından bahseden Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Yunus Yalçın, "Daha sağlıklı nesiller için çocuklarımıza diş fırçalama, diş ipi kullanma, düzenli diş hekimine gitme aynı zamanda düzenli beslenme alışkanlığı kazandırılmalıdır. Çürükten korunmada sabah ve akşam üçer dakikalık etkili diş fırçalamak, dişlerde ara yüzleri temizlemek için diş ipi kullanmak son derece önemlidir. Çocuklar için süt dişleri son derece önem arz etmektedir. Yanlış kanaat süt dişlerinin gereksiz olmasıdır. Süt dişleri çiğneme fonksiyonları yanında, altından çıkacak sürekli dişler için rehberlik etmektedir. Dolayısıyla, altından çıkacak dişler sürünceye kadar mutlaka ve mutlaka ağızda korunması lazımdır." dedi.

Yalçın, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekilen bu günde, özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle, gelişecek olan bu alışkanlığın yeni nesillere kazandırılabilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerinin de altını çizdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09