banner333

banner309

Gümüşhane'de Memurlar İş Bıraktı

Gümüşhane’de Türk Büro-Sen ve KESK’e bağlı memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Gümüşhane 27.02.2013, 14:34
Gümüşhane'de Memurlar İş Bıraktı
banner400
 Ülke genelinde yapılan uygulamayla birlikte Zafer Meydanında sendika üyeleri ile açıklama yapan Türk Büro-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Tuğrul Kılıç, ülke genelinde bir günlük iş bırakma grevi gerçekleştiğini söyledi.

AK Parti iktidarları dönemi ve özellikle 12 Eylül referandumuyla başlayan süreçte, son çıkarılan 666 sayılı kanun hükmündeki kararname ile kamu çalışanları arasında kabul edilemez ücret farklılıklarının oluştuğunu ifade eden Kılıç, “İş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle özellikle Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personelinin fiilen fazla mesai yapmalarına rağmen, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ücretleri gasp edilmiştir. Kamu Çalışanları 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle her ay 200-700 TL arasında gelir kaybına uğratılmıştır.” dedi.

Çeşitli kurumlarda yaşanan sorunları aktardıktan sonra güvencesiz çalışma, taşeronlaşma, esnek istihdam, performansa dayalı ücret sisteminin kendilerine dayatılmak istediğini, bunu da asla kabul etmediklerini kaydeden Kılıç, “Ülkeyi idare eden siyasi irade, devlet memuruna yani hükümetin mesai arkadaşı olan bizlere hiçbir zaman kulak vermemektedir.” diye konuştu.

Siyasi iradede ‘ben yaptım oldu’ mantığının her daim hakim olduğunu belirten Kılıç, “İş yavaşlatma, iş bırakma eylemleri dünyada ve ülkemizde sıkça başvurulan bir yöntem değildir. Sendikamız bu kararı almadan önce hükümet yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde kamu çalışanlarının sorunlarına çare üretilmesini defalarca talep etmiş ve yetkilileri eylem ve söylemleriyle uyarmıştır. Ancak siyasi irade kamu çalışanın gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamıştır. Bize de iş bırakmadan başka yol kalmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılan memurlar olaysız bir şekilde dağıldı

www.gumushane.gen.tr

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27