banner333

banner309

Gümüşhane'de Kent Ekonomileri Forumu Düzenleniyor

AK Parti Genel Merkezi tarafından ülke genelinde yapılan 'Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu' Gümüşhane'de 10 masada 90 kişinin katılımı ile yapılıyor.

Gümüşhane 29.05.2013, 08:16
Gümüşhane'de Kent Ekonomileri Forumu Düzenleniyor
banner400
 Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesislerinde yapılan ve gün boyu devam edecek olan programda her masada modetetör olarak Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri yer alırken, toplantıya bürokratlardan, belediye başkanlarına, işadamlarından sivil toplum örgütü temsilcilerine, il genel meclisi üyelerinden belediye meclisi üyelerine ve gazetecilere kadar her çevreden temsilci katılıyor.

"AK PARTİ'NİN BAŞARISININ EN ÖNEMLİ SIRRI BAŞARILI BİR EKONOMİ YÖNETİMİDİR"

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen AK Parti iktidarının başarısının arkasında yatan en önemli gücün başarılı bir ekonomi yönetimine sahip olması olduğunu söyledi.

AK Parti hükümetlerinin iyi ekonomi yönetimi sonrasında Türkiye'nin artık dünyada yön verilen değil yön veren, yönetilen değil yöneten bir ülke haline geldiğini ifade eden Çimen, parti olarak ideallerden birisinin de Gümüşhane'yi bir marka kent haline getirebilmeyi başarmak olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ayağına vurulan prangalardan bir bir kurtularak dünyada bir devlet markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, çevresindeki karanlıkları bir bir aydınlattığını kaydeden Çimen, kendilerinin de ülkeye yaraşır bir şekildeGümüşhane'yi geleceğe hazırlamanın gayreti içerisinde olduklarını, bu bağlamda da Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumuna önem verdiklerini söyledi.

"BURADAN ÇIKACAK FİKİRLER BİZ SİYASİLERİN YOL HARİTASI OLACAKTIR"

Çimen, "Burada ortaya koyulacak olan fikirler şehrimizin bir marka kent haline gelmesinde, biz siyasilere büyük bir yol haritası olacaktır. AK Parti olarak son on yıl içerisinde ortaya koyduğumuz irade, her anlamda ülkemizin ve şehrimizin büyük dönüşümüne sahne oldu. Gümüşhane'miz tüm cumhuriyet hükümetleri dönemlerinde alamadığı yatırımları Allah'a hamd olsun ki bu AK Yıllar'da aldı." dedi.

"AMSTERDAM, NEW YORK, PARİS NASIL MARKA OLMUŞSA GümüşhaneNEDEN OLMASIN"

Forumda ortaya koyulacak önerilerin şehre bir kişilik ve bir kimlik katarak onu diğer şehirlerden farklılaştıracak projeler olmasını arzu ettiğini dile getiren Çimen, şunları söyledi: "Şehrimizi, ülkemizin vizyonuyla bütünleştirecek projelere ihtiyacımız var. Büyük bir şehir olmak istiyorsak, marka bir şehir olmak istiyorsak büyük düşünmek zorundayız. Coğrafik yapı açısından Gümüşhane'ye çok benzeyen Davos dünyaca bilinen bir kent haline gelmişse, bizde gelebiliriz. Amsterdam, New York, Paris nasıl marka olmuşsa biz neden olmayalım. Bu hedef doğrultusunda, nasıl ki ülkemiz için 2023 vizyonu varsa şehrimiz içinde benzer bir vizyonu oluşturmalıyız. Nasıl ki 2053 ve 2071 hedefi ülkemizin önüne konulmuşsa bizlerde yerel ölçekte önümüze bir hedef koymalıyız."

İLK HEDEF GÜMÜŞHANE'NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100.YILI

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılı olan 2018'in ilk hedef olarak önlerinde durduğunu ifade eden Çimen, "2018'e kadar şehrimizin alt yapı, yol, çevre düzenlemesi, kentsel dönüşüm, içme suyu gibi tüm problemlerini çözmemiz gerekmektedir. Ardından büyük hedefimiz olan 2029 vizyonu ile yeni bir vizyon ortaya koymalıyız. Bu vizyon, Gümüşhane'mizi gümüşten bir hane haline getirecek, sadece ülkemizde değil tüm dünyada ilgi odağı olacak bir şehrin imarını içermelidir. Bu vizyon; Marka Kent Gümüşhane vizyonu olmalıdır. Çünkü bu şehir, ayağında ayakkabısı olmayan bir çocuğu barındırmayı hak etmiyor. O çocuk, toprak yollarda, uçurum vari yamaçlarda oynamayı hak etmiyor. Bu şehir, her köyünde, kasabasında ve ilçesinde tükenmişlik ruhuyla insanların dolaşmasını istemiyor. Bu şehir evlatlarını bir bir başka şehirlere göndererek onların ardından ağlamayı da istemiyor. Evet, siyaset aynı zamanda bir çözüm üretme sanatıdır. Bizler ortak akılla, ortak hedeflerle, ortak vizyonlarla eleştirerek fakat kırmadan, çalışarak ama bahane üretmeden en iyi hizmeti üretmenin sanatını icra etmeliyiz. Tüm bunları yaparken, şehrimiz için en iyisini üretebilmek ve en isabetli kararları alabilmek için tek bir kişinin fikirleriyle değil, Burada, sizlerle birlikte, Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Formunda ortaya koyacağımız irade gibi ortak aklı arayarak ve kolektif bir eylem ile şehrimizi 2018 hedefine ve 2023 vizyonuna hazırlamalıyız. Nasıl olacak diye sorgulayarak fakat olmaz demeden, neler yapılabilir diye araştırarak ama imkansız demeden çalışmalıyız. Unutmayalım ki, hayalleri olmayan bir milletin geleceği de olmaz." dedi.

"BU TOPLANTI  GÜMÜŞHANE İÇİN TARİHİ BİR TOPLANTIDIR"

Toplantının moderatörü İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce İktisat bölümü Öğretim Üyesi ve Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ali Osman ÖztürkGümüşhane için tarihi bir günde tarihi bir toplantı düzenlendiğini belirterek, 90'a yakın davetli olduğunu, birçok ilde bu rakamın 35-40 dolayında olduğunu belirterek, bütün katılımcılara teşekkür etti ve "Gümüşhane'nin değişimi ve dönüşümü için çok önemli bir günü birlikte geçireceğiz." dedi.

Toplantıda belli bir sistem içerisinde, elle tutulur, gözle görülür, yavaş yavaş ama hedefe ulaşan, Gümüşhane'yi değiştirecek, geliştirecek projelerin çıkacağından emin olduğunu kaydeden Öztürk, "Belki bizler göremeyeceğiz ama gelecek nesillerin bugünü hayırla yad edeceğini biliyoruz." diye konuştu.

BELİRLENEN İLK 5 PROJE TÜRKİYE ALMANAĞINDA YER ALACAK

Kent Ekonomileri Forumu'nun Türkiye'nin 81 ilinde devam ettiğini vurgulayan Öztürk, "Bütün illerimizde Haziran sonu itibariyle bu toplantılar bitecek ve TürkiyeKent Ekonomileri Almanağı şeklinde bir almanak hazırlanacak. Türkiye'nin kent ekonomileri çerçevesindeki potansiyellerini öne koyan, projelerini ortaya çıkaran bir hazırlık yapılıyor. Bu çalışma ile Türkiye'nin ulusal kent ekonomilerinin stratejileri belirlenecek. Bunlar 5'le 10 arasında değişebilir. Sonra her ilimizin kendi en önemli 5 vizyoner projesi tespit edilecek. Bunları yerel düzeyde sizler belirleyeceksiniz. Sizin belirlediğiniz ilk 5 proje Türkiye almanağında yer alacak. Diğer projeler hiçbir şekilde zayi edilmeyecek. Onlarda alt başlık olarak elde tutulup zamanı geldiğinde tekrar masaya yatırılacak."

Öztürk, daha sonra Kent Ekonomileri Forumu ile neyi kast ettiklerini ve genel prosedürü anlatarak sözlerine son verdi.

Öte yandan akşam saatlerinde bitecek olan toplantının sonuç bildirgesinin kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48