banner333

banner309

Gümüşhane'de İsrail Vahşeti Lanetlendi

İsrail’in Ramazan ayında Filistin halkına uyguladığı zulüm Gümüşhane’de 34 sivil toplum örgütünün desteği ile kınandı. Yaklaşık 300 kişilik grup İsrail’e lanet yağdırdı ve ardından toplu dua etti.

Gümüşhane 19.07.2014, 16:57 19.07.2014, 16:58
Gümüşhane'de İsrail Vahşeti Lanetlendi
banner400

 Teravih namazının ardından Zafer Meydanında toplanan ve Gümüşhane tarihinde bugüne kadar en kalabalık kadın topluluğun katıldığı programda “Kahrolsun İsrail” ve “Gazze Ümmetin Namusudur” sloganları atılırken, özellikle İsrail mallarının boykot edilmesiyle ilgili dövizler taşındı.



“GAZZE’DE DURUM DAYANILMAZ BOYUTLARA ULAŞTI”



Grup adına basın açıklaması yapan İHH Gümüşhane Temsilcisi ve GİKDER Başkanı Selim Nas, İsrail işgal rejiminin başlattığı hava, kara ve deniz saldırılarında bugüne kadar yüzlerce Filistinlinin şehit, binlercesinin de yaralandığını belirterek, Gazze’de zaten kötü olan insani durumun artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi.



“FİLİSTİN, İSLAM DÜNYASININ KANAYAN YARASI VE NAMUSUDUR”



Filistin’in İslam dünyasının kanayan yarası ve namusu olduğuna vurgu yapan Nas, “Filistin topraklarında yükselen acı, feryat ve gözyaşının bir kez daha yürekleri dağladığını görmekteyiz. Plajlarda, evlerinin önlerinde oynayan ve bir melek kadar günahsız olan bebekleri gözlerini kırpmadan vahşice öldüren siyonistleri ve onları destekleyenleri insanlık onuru adına lanetliyoruz.” dedi.



“İSRAİL İLE BÜTÜN İLİŞKİLERİ KESİN”



Yaşanan vahşete karşı uluslararası camianın tepkisiz kalmasının her yönüyle utanç verici, İsrail’e sessiz kalan batının da ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelendiğini dile getiren ve ABD’yi eleştiren Nas, şunları söyledi: “Türk halkına, siyasetçilerine, iktidara, siyasi partilere ve bütün dünyaya sesleniyoruz: İsrail ile bütün ilişkileri kesin. Allah rızası için bunlara selam bile vermeyin. Bütün İsrail mallarını protesto edin, satın almayın. Allah rızası için bu zulüm karşısında maddi ve manevi olarak ne gerekiyorsa yapalım. Mübarek Ramazan ayı içerisinde Gazze’de insanlar aç ve susuz haldeler. Bu kardeşlerimizi unutmayalım. Bizlerin imtihanı, Filistin’de ki kardeşlerimizin imtihanından daha ağır durumdadır.” 



DUADA GÖZYAŞLARI SEL OLDU



Yapılan basın açıklamasının ardından program toplu dua edilmesiyle son buldu. Dua sırasında özellikle bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.



Açıklama destek veren sivil toplum örgütlerinin listesi şu şekilde: “İHH, Memur-Sen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı, Şehit ve Gaziler Derneği, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Gümüşhane Gazeteciler Derneği, GİKDER, İlim Yayma Cemiyeti, Beyaz Ay Derneği, Hak İş, Enerji Bir-Sen, Gümüşhane Kültür ve Çevre Derneği, Ehlibeyt Derneği, Çevre ve Tüketiciler Derneği, Bayındır Memur-Sen, Yeşilay, Zeki Kadirbeyoğlu Derneği, GÜSAM, Gümüşhane Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği, Gümüşhane Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gümüşhane Eğitim ve Kültür Derneği, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Toç-Bir-Sen, Büro Memur-Sen, Şefkat Eli Derneği, Kamuoyunu Bilinçlendirme Derneği, Pestil ve Köme Üreticileri Derneği, Proje Araştırma ve Geliştirme Derneği, Gümüşhane Kültür Eğitim ve Gençlik Derneği, Kadın Aile ve Toplum Derneği, Genç Aktif Girişimciler Derneği”




Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34