banner333

banner309

Gümüşhane’de İnsan Hakları Programı Düzenlendi

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Valilik toplantı salonunda program düzenlendi.

Gümüşhane 11.12.2014, 08:43 11.12.2014, 08:44
Gümüşhane’de İnsan Hakları  Programı Düzenlendi
banner400

 İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Erdal Eren, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri ve çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Toplumumuzda insan haklarının korunması ve güvence altına alınması konusunda insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacına yönelik olarak hazırlanan programda konuşan Vali Yavuz, “İnsan Hakları Beyannamesi’nin bütün dünya insanlığını ilgilendiren ve insanların doğuştan varolduğu haklarının savunulmasını gerektiren düzenlemeleri içeren bir beyanname olduğunu” ifade etti.

Vali Yavuz; ülkeler ve dünya nezdinde baktığımız zaman, bazı ülkelerin kendine özel milli veya o ülkenin özelinde her yıl kutladığı önemli gün ve törenler vardır. Bazı durumlarda da uluslararası alanda dünya çapında kabul görmüş, bütün dünya insanlığının da altına imza attığı ve uygulamakta yükümlü olduğu bazı anlaşmalar vardır. Bu beyannamede, dünyada var olan tüm ülkeler ve milletler demiştir ki;  “İnsanın insan olmasından kaynaklı, kamu veya özel her ne isim altında olursa olsun, insana yönelik güç ve otorite kullanan her kesim tarafından korunması gereken hakları vardır. Bu haklar hiçbir zaman ihlal edilemez. Hiçbir zaman kötüye kullandırılamaz veya kullanılamaz. Bunu da sağlamayı ve uygulamayı taahhüt ediyoruz”.

Biz bu evrensel beyananmeye imza koyan milletler içinde kendi nev-i şahsına münhasır özellikleri olan bir ülkeyiz, bir milletiz. Çünkü biz öyle bir inanca sahibiz ki, ‘Yaradılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz’ ve ona Yaradan’dan ötürü saygı duyuyoruz. Bizim inancımız, bizim geleneğimiz, göreneğimiz bu düstur üzerine kurulmuştur. İşte buradan hareketle hayatın her aşamasında, günlük yaşamımızın her safhasında ve insanlarımızın muhatap olduğu her alanda bizler, bu konuya duyarlı kesimler, kamu, özel sektör veya sivil toplum kuruluşları anlamında hemen hemen herkes, bu konuya olan hassasiyetini ve duyarlılığını muhafaza etmek ve onu daima hayata geçirmek durumunda. 

Biz ülkemiz genelinde, Gümüşhane özelinde, başta ben Gümüşhane Valisi olmak üzere her kesimdeki kamu veya özel sektör temsilcisi arkadaşlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, bu konunun zaten bilincindeyiz. Çok şükür bilerek, kasten veya azmederek herhangi bir insanımızın herhangi bir vatandaşımızın insan hakkı veya diğer boyutuyla kul hakkına kast edecek bir şekilde yanlış bir hareket içinde olunmayacağı konusunda zaten bir taahhüdümüz var. Bugün vesilesiyle, konunun ehemmiyetine binaen, dünya genelinde bu evrensel beyannameye öncülük eden ve imza atan ülkelerin, yakın coğrafyamızda yaşanan sorunlar sebebiyle kendilerini bir kez daha sorgulamaları ve muhasebe altına almaları gerektiğini de belirterek, “Dünya İnsan Hakları Günü”nün insan onuruna ve haysiyetine yaraşır, yaşam standardı bakımından hakettiğimizin çok daha üzerinde şartlarla donatılmış bir şehir ve ülkemiz genelinde de çok daha huzurlu bir ortamda yaşamaya vesile olmasını diliyor ve hepinizin “Dünya İnsan Hakları Günü”nü can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Program kapsamında, Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan Mervenur Yıldız, Handan Altınok ve Aleyna Nur Ilgaz’a hediyeleri Vali Yücel Yavuz tarafından verilirken, ikincilik ödüllerini alan Emre Uncu, Elanur Kara ve Sümeyye Bektaş’a hediyeleri Garnizon Komutanı Erdal Eren tarafından verildi. Yarışmada üçüncü olan Beyza Kar, Selinay Akhan ve Furkan Öztürk’ün ödüllerini ise Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem verdi. 

İnsan Hakları Bildirgesinin kabülünün 66. yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, Gümüşhane Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ayşe Kaya tarafından ‘Toplumumuzda İnsan Hakları Bilincinin Yaygınlaştırılması’ konulu konferansı sunmasının ardından son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46