Gümüşhane'de 2/b ve 22-A Uygulamaları
Gümüşhane Kadastro Müdürü Hasan Dayıkaraca, 2014 yılı çalışmaları kapsamında 2/B ve 22-A uygulamaları yaptıklarını belirterek, mülkiyet sahiplerinin çalışmalar sırasında taşınmazların başında bulunmasını istedi.
Dayıkaraca, klasik teknik usullerle ilk tesis kadastro çalışmaları sonuçlandırılan ve tapu sicilinin oluşturulmasında altlık olarak üretilen kadastral paftaların teknik nedenlerle yetersiz kalması, zemindeki sınırları gerçeğe uygun şekilde göstermemesi ve uygulama kabiliyetinden yoksun olmaları sebebiyle 22-a uygulaması adı verilen yenileme çalışmaları yapıldığını da belirtti.
Sayısal değerlere göre kadastral pafta üretimi hedeflendiğini kaydeden Dayıkaraca, "Bu hedef doğrultusunda 22-a uygulamasına Kelkit ilçesine bağlı Aksöğüt, Aşut, Başpınar, Beşdeğirmen, Çağlar, Çakırlar, Dayısı, Dereyüzü, Doğanca, Eskikadı, Gerdekhisar, Karaçayır, Karşıyaka, Kılıçlı, Kılıçtaşı, Kızılca, Köycü, Özen, Sökmen, Sadak, Yenice ve Yeşilova köyleri ile merkez ilçede Tekke köyü ile Kürtün ilçesinde Aşağı Uluköy mahallesi bulunmaktadır. 22-a uygulaması çalışmaları sırasında ilgilisi olan mülkiyet sahiplerinin veya temsilcilerinin taşınmazlarının başında hazır bulunarak sınırları göstermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde 22-a uygulama işlemleri mülkiyet sahiplerinin gıyaplarında yapılacağından telafisi güç sorunlarla karşılaşmaları aşikar olacaktır. dolayısıyla mülkiyet sahiplerinin taşınmazlarının başında hazır bulunmaları veya imkanları doğrultusunda taşınmaz sınırlarını belirtir işaret koymaları durumunda işlemler sorunsuz çözülecektir." dedi.