banner333

banner309

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıldönümü düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.

Gümüşhane 31.10.2022, 09:37
Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
banner400

utlama programı kapsamında ilk olarak Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek makamında tebrikleri kabul etti.

Fatih Parkında gerçekleştirilen ana kutlama programı ise Vali Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Vali Kamuran Taşbilek gerçekleştirdi.

Türksüz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en keskin ve kalıcı cevabı vererek kanla ve irfanla kurulan Cumhuriyetin 99.yılını kutlayan Vali Taşbilek, “Büyük Türk milleti istiklal ufkunu perdeleyen, hürriyet onurunu pençeleyen saldırılara kahramanca direnmiş, nihayetinde kurtuluş destanını şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla, mübarek kanlarıyla yazmıştır. Yazılan istiklal destanının sonunda kahramanlarımız tarafından bize aziz bir vatan, kutlu bir Cumhuriyet armağan edilmiştir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz milletin inancının, imanının ve yılmaz iradesinin eseri olduğunu ifade eden Vali Taşbilek, “Milletimizin haklı ve haysiyetli mücadelesinin kararı ve kıvancıdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye Cumhuriyeti muhakkak payidar kalacaktır. Cumhuriyetimizi yaşatmak ve yüceltmek yolunda ecdadımızın duaları, şehitlerimizin ruhları, şehit analarının gözyaşları, yetimlerin yürek yaraları, nesillerimizin gelecek ümitleri bizimledir, bizim yanımızdadır, şerefimize emanettir. Şerefimize emanet edilen değerler uğruna 100 yıl önce başarılı olamayanların boyut değiştirmiş saldırıları ve hesaplaşma arzularına karşı bir ve beraber olacağız. Tarihe gömemedikleri bu aziz milleti, tanı ağırmayan bir geceye mahkum etmek isteyenlere karşı bir ve beraber olacağız. 1000 yıllık tarih, kültür ve din birliği ile oluşmuş kardeşliğimizi yok etmek isteyenlere karşı bir ve beraber olacağız. Büyük bir ecdadın, muazzam bir tarihin mirasçıları olarak vatan uğruna, bayrak uğruna, mukaddesat uğruna, şerefimize emanet edilen değerler uğruna, gül bahçesine girmek için koşarcasına ölümsüzlüğe koşacağız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Anadolu'yu vatan yapan ve vatan uğruna, bayrak uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı huzurlarınızda minnet, şükran ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Vali Taşbilek’in konuşmasının ardından “Cumhuriyet” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını seslendirdiği programda daha sonra öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi gösterisini gerçekleştirdi.

Spor gösterilerinin de gerçekleştirildiği programda Cumhuriyet koşusunda dereceye girenler öğrencilerin Vali Taşbilek’e Türk bayrağı vermesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet konulu kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarıyla Cumhuriyet koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program geçit töreniyle son buldu.

Kutlama programı kapsamında akşam saatlerinde resepsiyon verildi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48