banner333

banner309

Gümüşhane’de 23 Nisan Bayramı kutlandı

Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gümüşhane 24.04.2023, 09:21
Gümüşhane’de 23 Nisan Bayramı kutlandı
banner400

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlamalar daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezinde devam etti.

Burada Dumlupınar Ortaokulu tarafından hazırlanan resim sergisi açılışının ardından Aysın Rafet Ataç İlkokulunun hazırladığı salon programı icra edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından gerçekleştirildi.

Yalçın konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 103 yıl sonra bir kez daha büyük bir sevinç, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirterek, “Türk Milli olarak hiçbir zaman bağımsızlığımızdan ödün vermedik ve bundan sonra da asla vermeyeceğiz. Şehit kanlarıyla kazanılmış bu topraklarda geleceğimizin teminatı olan siz sevgili çocuklarımızla birlikte ve beraberlik içinde yarınlara daha güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz diyerek bir kez daha tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

Programda daha sonra Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler ve şiirler sunularak, halk oyunları oynandı.

Öğrencilerin hazırladığı ve büyük beğeni toplayan "Memleketim" adlı gösterinin sunulmasının ardından etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Programa Vali Vekili Ali Recai Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Alay Komutanı Albay İsmail Gökçek, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39