banner333

banner309

Gümüşhane Valiliği Heyalan Duyurusu Yaptı

Gümüşhane İli, Torul- Kürtün İlçeleri Kavşak Tünelinde yapılan çalışmalar esnasında heyelan oluştu.

Gümüşhane 04.12.2019, 23:06
Gümüşhane Valiliği Heyalan Duyurusu Yaptı
banner400

Gümüşhane İli, Torul- Kürtün İlçeleri Kavşak Tünelinde Cengiz İnşaat Firmasınca yapılan çalışmalar esnasında; tünel içerisinde oluşan suyun boşaltılması esnasında, boşaltılan suyun belli miktarda toprağı taşıması nedeniyle, çalışma alanı üzerinde bulunan Budak Köyü Dikmeler Mahallesine giden toprak zeminli yolun (altındaki toprağın su ile taşınması sonucu) çöktüğü ve heyelan oluşturduğu, yolun kullanılmaz hale geldiği tespit edilmiştir.

Heyelan oluşan yolun 50 metre yakınında yerleşim alanı olduğu ve yerleşim alanında 10 hane konut bulunduğu, ancak 3 hanenin şuan halen mahallede yaşadığı, diğer hanelerin ise yaz mevsiminde kullanıldığı belirlenmiştir.

Cengiz İnşaat Firması yetkilileri ile görüşülerek olay yerine Jeoloji uzmanı ve bilirkişiler istenmiş olup, Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri bilgilendirilmiş, ayrıca Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekterliği, AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüklerimiz teknik ekipleri olay yerinde inceleme çalışmalarına başlamıştır.

Cengiz İnşaat Firması ise Kürtün Kavşak Tüneli çalışmalarını, ilgili ekiplerin yapacağı tespitlere kadar durdurmuş olup, olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46