banner333

banner309

Gümüşhane Ülkü Ocaklarından Tokdemir ve Atsız'ı Anma Etkinlikleri

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Teşkilatı, Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından Merhum Ali TOKDEMİR’i ve Merhum Hüseyin Nihal ATSIZ’ı anma etkinlikleri gerçekleştirdi.

Gümüşhane 09.12.2013, 09:17 09.12.2013, 09:22
Gümüşhane Ülkü Ocaklarından  Tokdemir ve Atsız'ı Anma Etkinlikleri
banner400

 İlk olarak 07.12.2013 Cumartesi günü Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından Merhum Ali Metin TOKDEMİR’in Kelkit ilçemizde bulunan kabri ziyaret edildi. MHP İl Başkanı, MHP Kelkit İlçe Başkanı, MHP İl ve İlçe Yöneticileri, Eski Ülkü Ocakları İl Başkanlarının da katıldığı kabir ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okunarak Rahmetli Ali Metin TOKDEMİR için dualar edildi. Fuat ALTUN’un da kabri de ziyaret edilerek dua edildi.

Aynı gün akşam ilimiz Merkez Camiinde okutulan Mevlid-i Şerif ile Merhum Genel BaşkanAli Metin TOKDEMİR ve Hüseyin Nihal ATSIZ’ın ruhlarına dualar gönderildi. Mevlid’i şerif Gümüşhane halkının da yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

08.12.2013 Pazar günü ise, ilimiz Gökırmak Düğün salonunda yemekli konferans verildi. Gümüşhane Ülkü Ocakları Üniversite Masası tarafından organize edilen ve Gümüşhane Üniversitesinden 1.000’in üzerinde öğrencinin katıldığı program İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı  Fatih Vakur KARA yapmış olduğu açılış konuşmasında ; ‘’ Ülkücü Hareket, maddeden sıyrılıp, manayı idrak etme ve maneviyat kervanında ömür geçirmenin adıdır. Türk – İslam Ülküsü gibi yüce ve mukaddes bir davanın, gönüllerde yer bulması, insan hayatında yüksek bir inançla kabul edilmesi, ciddi bir sorumluluk ve tam teslimiyetle doğru orantılıdır.

Türk Milliyetçiliği ve Ülkücülük, Ülkü Ocakları ve bu oluşumların siyasi manadaki temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisinin bu kadar köklü ve kararlı bir şekilde bu günlere nasıl geldiğini anlamak, Türk Milleti için son derece önemli olan, Türk Milletinin bizzat kendisini ifade eden bu hareketin fikir adamlarını tanımaktan ve anlamaktan geçer.

Bu bağlamda ; Milliyetçi Ülkücü Hareket İçin Hüseyin Nihal ATSIZ ve Ali Metin TOKDEMİR isimleri çok önemlidir ve her Ülkücünün gönlünde ayrı ve müstesna bir yerdedir.’’ dedi.

İl Başkanımız Sayın Fatih Vakur KARA ; ‘’ Anneye, Babaya, Kardeşe, Dosta, Komşuya, Sevgiliye, arkadaşa ihanetlerin olduğu, yapılan iyiliklerin ve güzelliklerin göz ardı edildiği, sevginin yok olmaya yüz tuttuğu bir zamanı yaşarken, ‘’Ahde Vefasızlık İmansızlıktır’’ sözü ile ailemize, çevremize ve inandığımız değerlere sadakatle bağlı kalmamızı bizlere öğreten Rahmetle Yad Ettiğimiz Ülkü Ocakları Genel Başkanlarımızdan Ali Metin TOKDEMİR’i özledik.

Alabildiğine adanmışlığın, şahsında tecessüm ettiği inanmış adamdı Metin Tokdemir…

Ülkücüydü; hiçbir sorgulamaya tâbi tutmaksızın, sâde, inanmış, fedakâr bir ülkücü.

Nizâm-ı Âlem için İ’lâ-yı Kelimetullah dâvâsına sıkı sıkıya merbut bir dâvâ adamıydı Metin Tokdemir.,.

Velhasıl Ülkü Ocaklı olmak ; O'nu tanımak ve O'nun Ülkücü Harekete yapmış olduğu hizmetleri minnetle anmak, o hizmet yolundan yürümek demektir.

Diğer yanda, Şehitlerimizin kemiklerini sızlatan, Türk Devleti ve Türk Milletine karşı kin ve nefretini kusanlarla, mide bulandıran düetlerin yapıldığı şu günlerde ‘’Türklük; Türklüğü ve Türk’ü Sevmekle Başlar ve Uğrunda Ölmekle Biter’’ diyen ATSIZ ATA Hüseyin Nihal ATSIZ’ı özledik…

Yaşamı Boyunca TÜRKLÜĞE Adanmış bir ömür ve taviz vermeyen duruşun adıdır ATSIZ..

Atsız, olgun ve üstün bir kişiliğe sahip ciddi bir karaktere sahip olduğundan, yine takdir edilmesi gereken bir dava adamıdır..

‘’Türk milletinin 4 bin yılık muhteşem tarihi, adriyatikden çin settine 400 milyon türkün yaşadığı, Türkçe konuştuğu, Türkçe sevdalandığı dünyada ‘’Türk milleti diye bir ırk yoktur’’ diyecek kadar alçalanların, Türk'ü yok saymaya cüret edenlerin salyalarını saçarak etrafta gezdiği bu dönemde ATSIZ ATA ve Ali Metin TOKDEMİR’i anma daha farklı bir mana ifade etmektedir.

Türk Milleti ve Ülkücü Hareketle özdeşleşmiş, Gümüşhane’mizin yetiştirdiği Dava büyüklerimiz Merhum Ali Metin TOKDEMİR ve Hüseyin Nihal ATSIZ’ı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.’’ Diyerek sözlerini tamamladı.

MHP Gümüşhane İl Başkanımız Sayın Orhan MAZMAN’ın Merhum Genel Başkan Ali Metin TOKDEMİR ve Hüseyin Nihal ATSIZ’ın hayatı ve fikirleri ile ilgili yapmış oldukları konuşmalarının ardından, Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Mustafa CANLI Bey’de duygu ve düşüncelerini aktardığı bir konuşma gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48