banner333

banner309

Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Kültür Derneği kuruldu

Gümüşhane 12.11.2019, 09:22
Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Kültür Derneği kuruldu
banner400

Gümüşhane’de bir grup duyarlı vatandaş şehrin kültür ve turizm alanındaki sivil toplum kuruluşu eksikliğini gidermek için ‘Gümüşhane Turizm, Tanıtım ve Kültür Derneği’ni kurdu.

Geçtiğimiz ekim ayında derneğin resmi kuruluşu gerçekleştirilirken, bugün yapılan genel kurulla birlikte yönetim kademesi belirlendi.

Buna göre derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevini Kemal Emiroğlu üstlenirken başkan yardımcılığını Serhat Turan, sekreterliğini Abdullah Karabulut, saymanlığını Coşkun Korkmaz yapacak. Yönetim kurulu üyeleri Selçuk Erbaş, Süleyman Fıçıcı ve Akif Akbulut’tan oluşan derneğin denetleme kurulunda Burak Yurtışığı, Numan Kara, Deniz Demir seçildi.

Derneğinin amacının tarihi bir kent olan Gümüşhane’nin kültür ve turizm alanındaki sivil toplum kuruluşu eksikliğini tamamlayarak kentin tarihini ve kültürünü tanımaya, tanıtmaya ve bu dinamiğini çok yönlü olarak lokomotif haline getirmek olduğunu açıklayan dernek yönetim kurulu başkanı ve Torul İl Genel Meclisi üyesi Kemal Emiroğlu, “Halkımızı gelecek vadeden bu lokomotife dahil ederek şehir ekonomisini daha canlı hale getirerek topyekün turizm ve kültür hamlesi oluşturmayı amaçlıyoruz. Turizme, kültürümüze yönelik oluşan kirli algılara, yanlış anlamlara ve tanıtım eksikliklerine dair çözüm önerilerimizi gerekli kurum ve kuruluşlarla paylaşarak tanıtım temalı konuları aynı çatı altında değerlendirerek turizm ve kültür farkındalığını, kimliğini, yerel dinamiklerini ön plana çıkararak Gümüşhane’mizin kültür ve turizmdeki yerini açığa kavuşturmak için, turizm bilincinin yerleşmesi için turizm adına her türlü çaba ve gayreti karşılık gözetmeksizin göstermek istiyoruz. İlimiz bölge için kültür doğa turizm merkezi olması nedeni ile inanç turizmine yönelik olarak da gerekli çalışmalar yaparak dernek bünyesinde tanıtım komisyonları oluşturarak çok yönlü çalışmalar yapmak dernek amaçlarımızdandır” dedi.

Derneğin çalışma alanlarını seyahat, gezi, kültür, tatil, şehir müzesi, sağlık turizmi, inanç turizmi, kadın girişimcilik ve tanıtım olarak belirlediklerini dile getiren Emiroğlu, “Derneğimiz tüm Gümüşhane halkımız içindir. Üye olarak bu hedefte bizimle beraber olmak isteyenlere kapımız her zaman açıktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46