banner333

banner309

Gümüşhane Şeker Fasulyesi Coğrafi İşaretli Olarak Tescillendi

Gümüşhane Şeker Fasulyesi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumu(TPE) tarafından Coğrafi İşaretli ürün olarak tescillendi.

Gümüşhane 09.12.2019, 23:41 10.12.2019, 08:36
Gümüşhane Şeker Fasulyesi Coğrafi İşaretli Olarak Tescillendi
banner400

Şehrimize ve bölgemize özgü özellikleri ile yıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi olan ve beğenilerek tüketilen Gümüşhane Şeker Fasulyesi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumu(TPE) tarafından Coğrafi İşaretli ürün olarak tescillendi.


Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimize ve bölgemize özgü ürünlerin tescil edilmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na  belirli müracaatlar gerçekleştirdiklerini belirten GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Şeker Fasulyesinin Coğrafi İşaretli ürün olarak tescil edilmesi ile ilgili tüm süreçleri başarı ile tamamladıklarını ve Gümüşhane Şeker Fasulyesinin şehrimize  özgü  Coğrafi İşaretli ürün olarak tescil ettirdiklerini söyledi.


Gümüşhane Şeker Fasulyesinin Coğrafi İşaretli ürün olarak tescil edilme süreci ve yapılan çalışmalar hakkında  da bilgi veren GTSO Başkanı İsmail Akçay, Coğrafi İşaret Belgesi’nin geleneksel bilgi ve kültürel değerlerimizin korunması ve yöresel bir marka haline getirilmesi için çok önemli olduğunu  belirterek,  Coğrafi işaret amblemine sahip  ürünlerin, benzerlerinden kolayca ayrılabildiğini ve  diğer ürünlere göre  daha rahat ve yüksek değerle pazara sunulabildiğine  dikkat çekti.


Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak atalarımızdan bizlere miras bırakılmış lezzet kültürümüzün ve şehrimize özgü ürünlerin pazarlama gücünü artırmak ve gerçek üreticilerini koruma altına alarak kırsal kalkınmaya öncülük etmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Akçay;
‘Gümüşhane Şeker Fasulyesinin tescil edilmesi odamız tarafından yürütülen önemli çalışmalardan bir tanesiydi. Tüm işlem süreçlerini yakından takip ederek kamuoyu ile de paylaştık. Sonunda tescil süreci başarı ile tamamlandı ve Gümüşhane Şeker Fasulyesi Coğrafi İşaretli ürün tescil edilerek tescil belgesi odamıza ulaştı. Şehrimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.


 ‘TESCİLLİ ÜRÜN SAYIMIZ 7 YE ULAŞTI’
Şehrimizde bu güne kadar tescil edilmiş ve Coğrafi İşaret belgesi almış ‘Gümüşhane Dut Pestili’, ’Gümüşhane Kömesi’, ’Gümüşhane Ekmeği’, ’Gümüşhane Sironu’, ‘Kelkit Zilli Kilimi’, Kürtün Araköy Ekmeği ve  Gümüşhane Şeker Fasulyesi, olmak üzere 7 adet ürünümüz bulunuyor ve yine odamız tarafından müracaatı yapılmış iki yöresel ürünümüzün daha Coğrafi İşaret belgesi alması için çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah bu ürünlerimizin de tescili tamamlandığında coğrafi işaretli ürün sayımız dokuza ulaşmış olacak’ ’ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09