banner333

banner309

Gümüşhane Şehir Merkezinde Trafik Akışı Tek Taraflı Yapılacak

Gümüşhane Belediyesi, kentteki trafik keşmekeşini düzenlemek için şehir içindeki trafik akışında değişikliğe gitti.

Gümüşhane 15.11.2014, 13:53 15.11.2014, 13:55
Gümüşhane Şehir Merkezinde Trafik Akışı Tek Taraflı Yapılacak
banner400
 Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, şehir merkezindeki trafik akışının tek taraflı uygulanacağını bildirdi.

Başkan Çimen, yeni trafik düzenlemesi ile ilgili yaptıkları çalışma sonrası İl Trafik Komisyonu’nda alınan karar gereği, Karaer Mahallesi Atatürk Caddesi, Fuadiye Caddesi, Hasanbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi ve Hasanbey Caddesinde tek yön trafik düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Belediye ile Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı ortak çalışma sonrası cadde üzerindeki trafik akışının artık tek taraflı uygulanacağını kaydeden Çimen, “Şehrimizin coğrafi yapısı nedeniyle cadde ve sokaklarımızın büyük çoğunluğu dar ve dik yokuşlardan oluşuyor. Vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi’nin çift yönlü trafiğin akması nedeniyle şehrimizde trafik sıkışıklıkları meydana geliyor. Bu sıkışıklıklar trafikte büyük oranda aksamalara neden oluyor. Özellikle mesai saatleri çıkışı ve okul ders saatleri çıkışında trafik sıkışıklıklarında daha fazla artış meydana geliyor. Bu nedenle Belediye olarak bir düzenleme yapma kararı aldık. Uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdik ve ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldık. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK’tan trafik uzmanı ekipler getirerek onların da görüşlerini aldık. Yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda güzergahları belirledik. Almış olduğumuz bu kararımız İl Trafik Komisyonu’nca uygun görüldü” dedi.

Çimen, yeni kullanılacak olan güzergahların da belli olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Caddesi üzerinde yeni planlanan duruma göre caddenin Tarım İl Müdürlüğünden Belediye önündeki kavşağa kadar tek yön olarak işletilecek. Caddede araçların gidiş istikametine göre sol tarafa tek yönlü park serbestliği getirilecek. Atatürk Caddesi ile ilgili Belediye kavşağından PTT kavşağı kadar da tek yön olarak işletilecek. Aynı şekilde caddenin araçların gidiş istikametine göre sol tarafa tek yönlü park serbestliği getirilecek. Tarım İl Müdürlüğü istikametine gidecek olan araçlar ise, PTT önünden Zafer Caddesi ve Hasanbey Caddesi istikametinden devam edecek. Bu güzergahta Atatürk Caddesi’nde bağlantı Kemaliye Camimizin yanındaki Cami Sokak’tan sağlanacak. Şehir merkezine girişler ve çıkışlar Fuadiye Caddesi, Tarım İl Müdürlüğü, Murat Akçay Köprüsü, Ahmet Zİyaüddin Caddesi’nden sağlanmaya devam edecek. Fuadiye Caddesi’nden yine eskiden uygulandığı şekilde çıkış yapılmayacak. Ahmet Ziyaüddin Caddesi’nden transit yola çıkışlar artık yapılabilecek” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPATILACAK

Köprübaşı Polis Karakolu’nun yanında bulunan ve şehir merkezinden transit yol güzergahına çıkış sağlayan Gümüşhane Köprüsü’nün araç trafiğine kapatılacağını kaydeden Çimen, “Köprübaşı Karakolu’nun yanında bulunan Gümüşhane Köprü’sünü araç trafiğine kapattık. Bu köprü Anıtlar Yüksek Kurulunun almış olduğu karar restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının ardından köprü yalnızca yaya geçişine açık kalacak. Buradaki sinyalizasyon ışıkları Ahmet Ziyaüddin Köprüsü’ne taşınacak” dedi.
 
BÜYÜK KAMYONLAR ŞEHİR MERKEZİ’NE 21:00’E KADAR GİREMEYECEK

Komisyon kararına göre şehir merkezine kamyonların girişlerine sınırlama getirildiğini ifade eden Çimen, “İl Trafik Komisyonunca Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Hasanbey Caddesi, Hürriyet Caddesi, Ahmet Ziyaüddin Caddesi, Zafer Caddesi, Sebahattin Aytaç Caddesi ve Fuadiye Caddesi üzerinde bulunan esnaflara yük indirme bindirme yapacak olan kamyonet ve kamyonlarla ilgili hafta içerisinde 08.00- 21.00 saatleri arası, Cumartesi günü 12.00-21.00 saatleri arası girişlerinin yasaklanması ve pazar günü ise tüm günün serbest olacak şekilde düzenlenme yapıldı. Kamyonet olarak geçen araçlarda bir iyileştirme yapılarak 3 ton üzeri baz alınacak” ifadelerine yer verdi.
Çimen, İl Trafik Komisyonu kararlarının 30 Kasım 2014 tarihinde uygulanmaya başlanacağını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38