banner333

banner309

Gümüşhane şaşkın

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü olarak uzun zamandır ülke genelinde başarılı hizmete imza atan, doğaya ve yaban hayatına yönelik çalışmalarıyla her kesimin takdirini kazanan Nurettin Taş’ın görevden alınması Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en çok oy veren 2.il olan memleketi Gümüşhane'de şaşkınlıkla karşılandı.

Gümüşhane 29.08.2018, 12:20
Gümüşhane şaşkın
banner400

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü olarak uzun zamandır ülke genelinde başarılı hizmete imza atan, doğaya ve yaban hayatına yönelik çalışmalarıyla her kesimin takdirini kazanan Nurettin Taş’ın görevden alınması Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en çok oy veren 2.il olan memleketi Gümüşhane'de şaşkınlıkla karşılandı.

Türkiye'de milli park ve tabiat parkı kavramını belleklere yerleştiren, ülke genelinde insanların nefes alabileceği sayısız işletme ve tesise imzasını atan, doğa ve yaban hayatı konusunda tarihte görülmemiş başarılı işlere imza atan, bilinirliği sıfır olan kurumu en yüksek konumlara getiren Taş, memleketi Gümüşhane başta olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesinde de çok önemli işlere imza atmıştı.

Taş, geçtiğimiz günlerde yayımlanan atama kararnamesiyle görevini yerine atanan Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kandazoğlu'na devretti. 

8 Şubat 2015 tarihinde başladığı görevini 27 Ağustos 2018 tarihinde devreden Taş, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında "İfa ettiğim DKMP Genel Müdürlük görevim döneminde birlikte çalıştığımız taşra teşkilatı mesai arkadaşlarımızla video konferans yoluyla DKMP camiasından helallik aldık. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Taş'ın görevden alınmasına özellikle doğa ve hayvanları koruma dernekleri de tepki gösterdi. "Efsane müdür görevden alındı" başlığıyla çok sayıda bülten yayınlayan dernekler, hayvan hakları ve yasal mevzuatlar konusunda ciddi deneyim ve tecrübeye sahip Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş’ın görevden alınmasının talihsizlik olduğunu değerlendirdi.

Taş, kararnamenin yayımlanmasının ardından bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirilen "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" projesinin 1.etap uygulama projelerinin açılışına katılarak programın organizasyonunda da görev yaptı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46