banner333

banner309

Gümüşhane Sağlık-Sen 4.Olağan Kongresi yapıldı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesinin 4.olağan kongresi Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane 24.12.2017, 16:21
Gümüşhane Sağlık-Sen 4.Olağan Kongresi yapıldı
banner400

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesinin 4.olağan kongresi Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede tek listeyle seçime gidilirken, mevcut başkanı Yunus Yılmaz yeniden başkan seçildi.

“Memur-Sen Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak bu ülkenin sağlam sigortalarından birisi”

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sendikacılığın bir mücadele alanı, hak arama mücadelesinin yapıldığı yer olduğunu belirterek, “Sendikacılık çağı kurtarmanın eylemidir, ülkeyi yeniden inşa edecek erdemler hareketidir. Sendikacılığı afyonlanmış beyinlerle değil gerçek anlamda yapan bir anlayışla ortaya koyuyoruz. Zaman zaman malum sendikalar bizi eleştiriyor. Sendikanın ne işi var başörtüsüyle, darbeyle dediler. Gerçek sendikacılık buydu. Memur-Sen Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak bu ülkenin sağlam sigortalarından birisi” dedi.

“Türkiye eskiden satrancı kenardan izleyen bir ülkeydi, şimdi oyun kuran ve oyun bozan bir ülke haline geldi”

15 Temmuz hain darbe girişiminden ve sonrasında yaşananlardan, son dönemde ABD’nin Filistin ve Kudüs üzerine oynadığı oyunlardan bahseden Memiş, “Türkiye eskiden satrancı kenardan izleyen bir ülkeydi. Bölgemizde, sınırımızda oyunlar oynanıyordu, 10 binlerce kilometre öteden gelen ülkeler orada toprak paylaşma derdindeydi ama biz kenardan izliyorduk. Artık Suriye politikasında, sınır bölgemizdeki politikalarda Türkiye kenarda bekleyen bir ülke değil. Satrancı iyi oynayan, oyun bozan, oyun kuran bir ülke haline geldi” diye konuştu.

“Milletin önünde olanların yanında olmak yandaşlıksa evet yandaşız, yandaş olmaya da devam edeceğiz “

Yandaş sendika eleştirilerine, “Milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak, ümmetin, mazlumların yanında olanların yanında olmak, bu ülkenin geleceğini korumak için kefen giyerek milletin önünde olanların yanında olmak yandaşlıksa evet yandaşız, yandaş olmaya da devam edeceğiz” diyerek cevap veren Memiş, sendikal faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği “yıpranma payı” konusunda da bilgiler aktardı. Memiş, bu sorunun da kısa süre içerisinde çözülmesi için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Gümüşhane Sağlık-Sen Başkanı Yunus Yılmaz ise konuşmasında Gümüşhane’de bine yakın üye sayısıyla sendikacılığı alınların akıyla yaptıklarını belirterek, her zaman çalışanların taleplerinin, dertlerinin, sıkıntılarının her zaman ve her zeminde takipçisi olacaklarını söyledi.

Divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak'ın yaptığı kongrede daha sonra seçimlere geçildi. 

Tek listeyle girilen seçim sonucunda Yunus Yılmaz başkanlığındaki yönetim kuruluna Alptekin Giresunlu, Mehmet Toksoy, Caner Aktaş, Engin Karabulut, Derya Bayrak, Cemil Ülker, denetleme kuruluna Abdurrahim Atalay, Ebubekir Sıddık Şekerli, Hacer Özçubukçu, Metin Özlü, Ünal Baydar, disiplin kuruluna Nagehan Ciğerci, Mehmet Güvendi, Süleyman Canlı, Adem Varan, Mehmet Şeker seçildi.


 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38