banner333

banner309

Gümüşhane Milletvekillerimiz'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan; topluma yön veren ve şekillendiren kadınlarımızın refahı ülkemizin refahını da sağlamaktadır. Kadınları temel almayan toplumlar yıkılmaya ve yozlaşmaya mahkûmdurlar.

Gümüşhane 07.03.2017, 21:32
Gümüşhane Milletvekillerimiz'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
banner400

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan; topluma yön veren ve şekillendiren kadınlarımızın refahı ülkemizin refahını da sağlamaktadır. Kadınları temel almayan toplumlar yıkılmaya ve yozlaşmaya mahkûmdurlar. Kadınlar, Anadolu coğrafyasında hem toplumun hem ailenin temelidir. Bizler, cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu anlayışla toplum olarak kadınları ve anneleri özel bir yerde konumlandırmaktayız.

Milli Mücadele’de olduğu gibi 15 Temmuzda da kadınlar, istiklal ve istikbalimiz için büyük mücadeleler vermiştir. 3 aylık evladını evde bırakarak cepheye koşan Nene Hatun ile 15 Temmuzda 3 yaşındaki evladını evde bırakarak şehadete yürüyen Demet Sezen aynı bağımsızlık aşkı ile yola çıkmıştır. Yine ülkemizin tarihine adlarını altın harflerle yazdıran Gülşah Güler, Kübra Doğanay, Zeynep Sağır, Cennet Yiğit, Selda Güngör, Sevgi Yeşilyurt, Ayşe Aykaç, Türkan Türkmen Tekin aynı adanmışlıkla; ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve devletimiz için şehadete yürümüşlerdir. Hemşehrimiz Şerife Boz ve onun gibi milyonlarca kadın istiklal ve istikbal için gözünü kırpmadan en ön safta hainlere karşı mücadele vermiştir. 15 Temmuzda ve Milli Mücadelede gözlerini kırpmadan tanklara, toplara, tüfeklere meydan okuyan yürekli kadınlarımızın mücadelesi unutulmayacak, nesilden nesile anlatılacaktır.

Nene Hatunların, Şerife Bacıların ve daha yüzlerce kahraman Türk kadınının emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, onların mirasının bilincinde olan kadınlarımızla, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyduğumuz, büyüten, yetiştiren, mücadele eden, sevgi ve merhametin simgesi olan bütün kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz.

Hacı Osman AKGÜL Cihan PEKTAŞ

Gümüşhane Milletvekili Gümüşhane Milletvekili

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49