banner333

banner309

Gümüşhane Köy Yollarında Hummalı Çalışma

-GÜMÜŞHANE KÖY YOLLARINDA HUMMALI ÇALIŞMA -İL ÖZEL İDARESİNE BAĞLI EKİPLER GECE YARILARINA KADAR ÇALIŞARAK KAPALI YOLLARI AÇIYOR -EKİPLER KAPANAN YOLLARIN YÜZDE 90’INI ÜÇ GÜNDE AÇTI

Gümüşhane 11.01.2013, 09:01
Gümüşhane Köy Yollarında Hummalı Çalışma
banner400

 Gümüşhane İl Özel İdaresine bağlı ekipler, hafta başında kapanan 286 köy yolunun yüzde 90’ını üç gün süren yoğun bir çalışma sonucu tekrar ulaşıma açtı.

 İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan ve Pazartesi günü etkisini artıran şiddetli kar yağışının ardından 286 köy yolunun ulaşıma kapandığını hatırlatarak, karla mücadele çalışmalarına Salı gününden itibaren başladıklarını, ilk gün 106 köy yolunu açtıklarını, ikinci gün 108 ve bugün itibarı ile 82 köy yolunun da ulaşıma açıldığını söyledi.

 İl Özel idaresine bağlı ekiplerin tüm ilçelerde özverili bir şekilde gece yarılarına kadar çalışarak vatandaşların mağdur olmasının önüne geçildiğini kaydeden Akdoğan, 26 ekiple sürdürdükleri çalışma neticesinde yaklaşık bin 800 kilometrelik yolda kar temizliği yaptıklarını söyledi.

 Çalışmalar boyunca önceliği taşımalı eğitim yapılan köylere verdiklerini dile getiren Akdoğan, “Ekiplerimiz başarılı bir çalışma dönemi ile kapanan köy yollarımızı açmıştır. Yüksek kesimlerde kalınlığı yer yer 1,5 metreyi bulan kar nedeniyle greyderle açamadığımız yollarda da kepçe ve rotatif kullanarak çalışma yaptık. Bugün akşam saatleri itibarı ile merkez ilçemizde çığ tehlikesi nedeniyle gidemediğimiz Yağmurdere vadisindeki 5 köyümüz ile Şiran ilçesinde 1, Kelkit ilçesinde 7, Torul ilçesinde 3 ve Kürtün ilçesinde 10 köyümüz olmak üzere toplam 26 köy yolumuz ulaşıma kapalı durumdadır. Ekiplerimiz Cuma ve Cumartesi günü de çalışmalarını sürdürerek tüm yolları tamamen açacaktır. Başarılı çalışmalarından dolayı tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

klarımıza değer verdiğimizi göstermek için kamuoyu oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Gül,  herkesi bu hafta televizyonlarını kapamaya davet etti.


Kaynak: Kaynak: Günebakış Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09