banner333

banner309

Gümüşhane, İŞGEM KURULMA Sözleşmesi İmzalandı !

VALİ MAYDA; İŞGEM İLE İŞLETMELER EKONOMİK HAYATTA DAHA FAZLA YER ALACAK.

Gümüşhane 21.08.2013, 20:45
Gümüşhane, İŞGEM KURULMA Sözleşmesi İmzalandı !
banner400

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA)  kapsamında yürütülen ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Program Otoritesi” sıfatıyla yürütmekte olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı dördüncü paketine sunulmak üzere Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “Gümüşhane İŞGEM Kurulması” projesi başarılı bulunarak on bir projenin yer aldığı kısa listeye girmeye hak kazandı.

Bütçesi altı milyon beş yüz bin avro olan proje sözleşme dokümanları Gümüşhane Valisi ve DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Mayda tarafından geçtiğimiz Cuma günü imzalanarak Avrupa Birliği Delegasyonuna sunulmak üzere T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na gönderildi.

Proje uygulama alanı olarak Gümüşhane şehir merkezine on beş kilometre uzaklıkta olan Harmancık Köyü sınırları içerisinde yirmi dört dekar büyüklüğünde kamu taşınmazı üzerinde kurulacak İş Geliştirme Merkezi’nin son yapılan çalışmalar çerçevesinde 6900 m2 kapalı alana sahip olması öngörüldüğünü söyleyen Vali Mayda;  Bu alan içerisinde on beş adet yüz metre kare beş adet iki yüz metre kare işlik öngörülmüş olup, ayrıca firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim alanları olacağını söyledi.

Ortak üretim alanında Gümüşhane’de üretimi yapılan çeşitli gıda ürünlerine yönelik makine ve ekipman bulunacağını ifade eden Vali Mayda; “  istihdamın arttırılması yöntemlerinden biri olan girişimciliğin geliştirilmesi ve yeni işletmelerin kurulmasının sağlanması, işletmelerin ekonomik hayatta daha fazla yer alması için gerekli destekleri sağlamak için gayret gösteriyoruz.  Ayrıca İş Geliştirme Merkezimizde bulunan derslikler sayesinde firma sahiplerine düzenli eğitim verilecektir. Böylece hem ilde ki potansiyel girişimcilerin önündeki engeller belli ölçüde kaldırılmış olacak, hem de kurulan firmaların ömürlerinin uzun olması sağlanacaktır. Ayrıca benzer iş kollarındaki firmalar birbirine yakın iş yaparak mezun olma dönemlerinde iş birliği yapma ihtimallerini arttıracaklar.” Dedi.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:10
Yatsı 20:35