banner333

banner309

Gümüşhane İl Genel Meclisinin Şubat Ayı Toplantıları Sona Erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisinin Şubat ayı toplantıları bugün yapılan oturumla sona erdi.

Gümüşhane 07.02.2014, 15:19 07.02.2014, 15:28
Gümüşhane İl Genel Meclisinin Şubat Ayı Toplantıları Sona Erdi
banner400

 Başkan Vekili Hüseyin Bedir Başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile ilgili birim müdürlerinin katıldığı toplantılar toplam beş gün sürdü.

 Başkan Vekili Bedir, toplantıların sona ermesi nedeniyle yaptığı açıklamada özellikle Milli Eğitim yatırımları için hem kendi bütçeleri hem de Özel İdare paylarıyla ilgili ilçelere önemli ödenekler aktardıklarını söyledi.

 İl Özel İdaresi bütçesinden Milli Eğitime düşen paylardan yaklaşık 3 milyon lira, Milli Eğitim Bakanlığının kendi ödeneklerinden de 4 milyon lira olmak üzere yaklaşık 7 milyon liranın İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesinin kararlaştırıldığını ifade eden Bedir, bunun yanısıra Şiran ilçesinde yapılacak olan Halk Eğitim Merkezi hizmet binasının yapılacağı alandaki 129 metrekarelik taşınmazın satın alınmasına karar verdiklerini belirtti.

 İl Özel İdaresinde iş kanununa tabi çalıştırılan personellerin pozisyon ve görev tanımıyla ilgili hazırlanan yönergenin de görüşülerek kabul edildiğini dile getiren Bedir, çeşitli imar planı ve tadilatlarının ilgili komisyona gönderildiğini sözlerine ekledi.

 Toplantıların son gününde TBMM Onur Ödülü ile ilgili teklifin görüşüldüğünü kaydeden Bedir, 2007 yılında Gümüşhaneli işadamı Aydın Doğan’ı bu ödüle teklif ettiklerini hatırlatarak bu yıl da Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Vakfı Başkanı Erkan Kocatürk’ü teklif ettiklerini söyledi.

 Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii ve Külliyesi Vakfı başkanı Kocatürk’ün, İslam dünyasının en önemli alimlerinden Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi adına 30 yıldan fazla bir süre Bağlarbaşı Mahallesindeki cami ve külliyesinin yapımı için maddi ve manevi çalışmalar sürdürdüğünü belirten Bedir, aynı zamanda Kocatürk’ün şair yanının da olduğunu hatırlattı.

 Bedir, şunları söyledi: “Erkan Kocatürk, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğini 30 yıl önce kurdu. Gümüşhanevi hazretleri Gümüşhane’de 20 yıl öncesine kadar çok bilinen ve sahiplenilen bir değer değildi. İl dışındaki hemşehrilerimiz Gümüşhanevi’nin kim olduğunu bizden daha iyi biliyorlardı. Son 20 yıldır Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bu değer ortaya çıkarıldı. Erkan Kocatürk de 30 yıl önce kurduğu dernekle külliye ve caminin yapılmasıyla alakalı hem maddi hem manevi çok ciddi çalışmalar yaptı. 30 yıl boyunca bir enerji harcadı. Aynı zamanda edebi çalışmaları da var. Gümüşhane ile ilgili çok sayıda şiiri var. Bizde bu bağlamda TBMM’ye Erkan Kocatürk’ün adını teklif ettik.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09