banner333

banner309

Gümüşhane, Gümüşhanevi'de Sınıfta Kaldı!

1-2 Haziran Bağcılar'da gerçekleşen Gümüşhanevi Sempozyumuna, Gümüşhane Vali, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları'nın katılmaması ;" Gümüşhanesiz, Gümüşhanevi Sempozyomu" yorumlarına yol açtı

Gümüşhane 04.06.2013, 12:05 05.10.2013, 15:02
Gümüşhane, Gümüşhanevi'de Sınıfta Kaldı!
banner400
 1-2 Haziran Bağcılar’da, Bağcılar Belediyesi, GÜSEV, ve Bağcılar Gümüşhaneliler Derneğinin ortaklığı ile Gümüşhanelilerin geç tanıdığı Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerini dünyanın çeşitli yerlerinden gelen İslam Profösörlerinin ağzından dinleme ve anlama fırsatı bulduk.
Dinlerken ilimizden böyle bir alimin çıkmasının nasıl bir gurur olduğunun farkına vardık. Buraya kadar her şey güzeldi. Ancak dünyanın dört bir tarafından İslami Bilim adamlarının ilgi gösterdiği uluslar arası sempozyuma Gümüşhane kanadının ilgisi yoktu. Gümüşhane’den böylesine önemli Uluslararası programa bürokrat düzeyinde katılım olmaması, Gümüşhanevi Hazretlerine ilimizin bakış açısını ortaya koymaktadır. Vali, Milletvekili, Belediye başkanları vs programa katılmadı.

İstanbulda’ki STK’larımızda ilgi göstermiş ancak yeterli düzeyde değildi diyebiliriz.

İşin özeti Türkiye’nin en büyük belediyesi Bağcılar Belediyesi Gümüşhanevi Hazretleri adına uluslar arası sempozyum düzenleyerek büyük işe imza attı. Ancak Gümüşhane alimine sahip çıkmadı. Programa katılmayan bürokratlarımızın inşallah geçerli sebebi vardır. Gümüşhanevi hazretleri, Gümşhanesiz kaldı. 1-2 Haziran tarihlerini Gümüşhane adına iyi bir not olarak geçmedi.

Buradan Uluslar arası Gümüşhanevi Sempozyumunu düzenleyen Bağcılar Belediyesi, GÜSEV ve Bağcılar Gümüşhaneliler Derneğine teşekkür ederiz.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
ABDULLAH ŞAHİN 11 yıl önce
Öncelikle proğramı düzenleyen Bağçılar belediyes ve GÜSEV tebrik ederim.
Bizim büyüklerimizde bir araya gelmeme hastalığı var.
İstanbulda böyle büyük zat için sempozyum düzleniyor ili temsile kimse
her halde daha büyük işleri vardı.
Sayın büyüklerim
ilimizin tanıtımı için bulunmaz bir fırsat boş işlerele uğraşacağınza böyle işlere zaman ayırın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27