banner333

banner309

Gümüşhane Eğitim Bir Sen Yeni Başkanı Musa UNCU

Gümüşhane’de Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 4. olağan kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı başkanlık yarışını Musa UNCU ve ekibi kazandı.

Gümüşhane 11.11.2014, 08:33 11.11.2014, 08:37
Gümüşhane Eğitim Bir Sen Yeni Başkanı Musa UNCU
banner400
 Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda gerçekleştirilen kongreye İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Taş, Mesut Olgun, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Veli Ağaç, sendika yöneticileri ve üyeler katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun’un divan başkanlığını yaptığı kongrede Yunus Yılmaz ve Mehmet Zeki Bektaş da divan heyetinde yer aldı. Sendikaların hayatın önemli unsurlarından birisi olduğunu, Eğitim-Bir-Sen’in de Türkiye’de önemli bir görev ve misyonu yürüttüğüne belirten Divan Başkanı Olgun, demokrasiye vurgu yaparak güzel bir yarış olmasını diledi. 

Kongrede 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Veli Ağaç bir konuşma yaptı. Ağaç, 14 Şubat 1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen’in özelde eğitim çalışanların, genelde ise zulmün karşısında ve mazlumun yanında olduğunu söyledi. Sendikanın üye sayısının 4 yıl önce 734 iken bugün yüzde 40 artarak bin 263’e yükseldiğini belirten Ağaç, 3 dönemdir yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yapılan protokol konuşmalarında Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’in yerelde ve ülke genelinde yaptığı hizmetlerden duyulan memnuniyet dile getirilerek emeği geçenlere yöneticilere ve üyelere teşekkür edildi.
Denetleme ve yönetim kurulu raporlarını okunması ve ibrasının ardından Sendikal faaliyetlerle ilgili sunumun gerçekleştirildi. Başkan adayları  Adil bayraktar ve Musa UNCU neden aday olduklarını katılımcılara yaptıkları konuşmalara ile anlattılar. Saat 11.00’da başlayan kongre 17.00’da sandıkların açılması ve oyların sayılmasıyla son buldu. Seçim sonuçlarına göre kayıtlı 160 delegenin bulunduğu sendikada 152 delege oy kullandı. Buna göre adaylardan Musa Uncu 83 oy, Adil Bayraktar 58 oy alırken, 11 oy geçersiz sayıldı.

Eğitim Bir Sen Gümüşhane Şubesi 4.Olağan Genel Kurulunda Başkanlığı kazana Musa UNCU’ nun  yönetim Kurulu Naci Şenel (Başkan Yardımcısı - Başkan Vekili) Habib Tanış (Başkan Yardımcısı - Teşkilat) Eyyüp Zengin (Başkan Yardımcısı - Mal İşler) Orhan Üçel  (Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) Mustafa Şeren (Başkan Yardımcısı - Basın ve İletişim) Yaşar Kurt (Başkan Yardımcısı - Mevzuat ve Toplu Sözleşme) oluşmaktadır.



Habib TANIŞ
Eğitim Bir Sen Gümüşhane Şubesi
Başkan Yardımcısı (Basın Yayın)

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11