banner333

banner309

Gümüşhane Devlet Hastanesinde yeni bir süreç başladı.

Gümüşhane 10.07.2017, 10:50 10.07.2017, 10:53
Gümüşhane Devlet Hastanesinde yeni bir süreç başladı.
banner400

Yeni Hastane’nin de Yer aldığı Bölge İçin Afete Maruz Bölge Kararı Alındı

Gündemden düşmeyen Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesinde yeni bir süreç başladı.

Hastanenin bulunduğu alan ile ilgili alınan Afete Maruz bölge kararı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD)’a gönderildi. AFAD yetkililerinin incelemesinin ardından kararın Bakanlar Kuruluna gitmesi bekleniyor.

Bölgede yaşanan kay düşmelerinin yanı sıra heyelan durumu ile ilgili tespit çalışmalarının sürdürüldüğü bölge için veriler toplanıyor. Elde edilen verilerin değerlendirilmesinin ardından alınacak önlemler ile ilgili projeler hazırlanacak. Çalışma yapılan 3 firmanın ikisinden herhangi bir sonuç alınamazken, üçüncü firmanın çalışmalarının ise gelecek hafta içerisinde tamamlanabileceği öngörülüyor.

Hastane yolu ve üst kısmında çalışma yapabilmek için AFAD bölgesi ilan edildiği öğrenilirken, sonucun kaya düşmesi olarak değerlendirilmesi durumunda bir ay içerisinde çözüme kavuşacağı, heyelan olarak değerlendirilmesi durumunda ise sürecin çok daha uzayabileceği ifade ediliyor.

Yapılan çalışmalar sonucunda bölgede yer altı sularının bulunduğu kaydedilirken, çok sıkıntılı bir durumun söz konusu olduğu, devam etmekte olan çalışmaların bir iki hafta içerisinde netleşmesi ile daha somut açıklamalar yapılabileceği belirtildi.

Öte yandan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Özgür Celebi’nin daha önce hastaneyi 10 Temmuz’da açarak faaliyete geçireceği söylemi de tutmadı. Uzun zamandır, önce heyelana takılan daha sonra istimlâk ve yola takılan, şimdide afat ve acil durum nedeniyle ertelenen hastanenin sonunun ne olacağı ise bir türlü anlaşılamıyor. Diğer taraftan yeni hastane hizmete açılamadığı halde özelikle MR cihazının buraya taşınması ve eski hastaneye gelen hastaların MR işlemlerinin burada yapılması ise sağlık çalışanlarını iki farklı yerde görev yapmasına neden oldu.

Yaklaşık bir yıldır hastanede yetkililerin verdiği tarihler tutmazken yeni hastanenin durumu yılan hikâyesine döndü.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44