banner333

banner309

Gümüşhane'de TOKİ için süreç başlıyor

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan 420 konutun, Pazartesi günü ihalesinin yapılacağını, yıl sonuna doğru da temellerinin atılacağı müjdesini verdi.

Gümüşhane 05.09.2016, 13:06 05.09.2016, 13:20
Gümüşhane'de TOKİ için süreç başlıyor
banner400
Yapılacak olan 420 konutun temellerinin bu yıl atılacağını,  projeyi üç etapta gerçekleştireceklerini ve TOKİ Sosyal Konut Projesinin Gümüşhane için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Çimen, “Allah'ın izniyle Pazartesi günü ihalesini yapıyor ve sene sonuna kadar da temellerini atıyoruz. Temelleri atılacak konutlarımızı 3 Etap'ta gerçekleştireceğiz. Birinci etapta 420 konutla başlıyor ve milletimize verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR MAHALLE KAZANDIRACAĞIZ”

Çimen, projenin gerçekleşeceği Topal Mevkiinde alt yapısıyla, sosyal alanlarıyla, okul ve iş merkezleriyle yeni bir mahalle oluşturacaklarını söyleyerek, “Hasanbey Mahallesi'nin Topal mevkiinde yaklaşık 170 bin metrekare alanda gerçekleşmesi planlanan projemizin ilk etabı olan 420 konut bittikten sonra, bu bölgenin hemen alt kısımda kentsel dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Şehrimize yeni bir mahalle daha kazandırarak şehrimizin gelişimine, büyümesine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİN 10 BİN KONUTA İHTİYACI VAR”

‘Şehrin yaklaşık 10 bin konuta ihtiyacı var’ diyen Çimen, açıklamasına şöyle devam etti:

“Hedefimiz, bu yıl içinde, bu bölgede sosyal konutların temelini atmak ve arz talep dengesine göre şehrimizdeki konut fiyatlarını dengelemek olacak. Gümüşhane'de konut yetersizliğinden dolayı yüksek olan kiraların, yapacağımız projelerle daha dengeli bir hale gelmesini bekliyoruz. Bize ulaşan bilgilere göre şehrimizin yaklaşık 10 bin konuta ihtiyacı var. Bu açığın bir kısmını, gerçekleştireceğimiz bu projemiz ile kapatmış olacağız.”

“YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”  

“Bu projemizi gerçekleştirmekte bizlere katkı sağlayan TOKİ Başkanımız Ergün Turan ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehrimizin konut ihtiyacı olduğunu TOKİ Başkanımız Ergün beye arz ettiğim zaman, hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler. Gümüşhane denildiği zaman işlemlerimiz hızlı bir şekilde sürdü. Sayın milletvekillerimiz Osman Akgül ve Cihan Pektaş Bey’in de desteklerini alarak projeyi bir noktaya getirmeyi ve ihale süresi 2 yılda tamamlanacak projemiz ile şehrin her türlü sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz. Şehrimizde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Mezbahanesinden, Modern Pazar Yeri’ne kadar birçok yatırım hızlı bir şekilde yükseliyor. Hükümetimizin şehrimize yaptığı yatırımlar ve hükümetimizin de desteklerini alarak belediye olarak bizlerin yaptığı yatırımlarla Gümüşhane’mize aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” 

Kaynak: gumushaneolay.com

Yorumlar (1)
Nurgul Senel 8 yıl önce
Engelliler icin de bir oncelikte olacakmi sayin baskanim
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39