banner333

banner309

Gümüşhane'de Sınav Heyecanı

Genel merkezi Diyarbakır’da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 29 Ocak Pazar günü Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de siyer sınavı gerçekleştirildi.

Gümüşhane 31.01.2017, 19:04
Gümüşhane'de Sınav Heyecanı
banner400

Genel merkezi Diyarbakır’da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 29 Ocak Pazar günü Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de siyer sınavı gerçekleştirildi.

“O’nu oku, O’nu yaşa” sloganı ile bu yıl altıncısı yapılan sınava, aralarında Avrupa ülkelerinde ikamet edenlerin de yer aldığı toplam 200 bin kişi girerken, Gümüşhane’de de yüzlerce kişi ter döktü. Hazreti Muhammed’in hayatının öğrenilmesi ve okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanan sınava, il merkezi, Kelkit ve Şiran ilçelerinde toplam 650 kişi katıldı.

“Her geçen yıl katılım artıyor”

Sınavla ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Gümüşhane Koordinatörü Mehmet Kabayel, her geçen yıl katılımların arttığını söyledi. Kabayel, “Elhamdülillah, bu sevdamız her geçen yıl katlanarak artıyor. Gümüşhane’de üçüncü sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Buna rağmen katılımcı sayımız kısa sürede katlandı. Tabi, bu sayıya ulaşmada peygamber sevdalısı kardeşlerimizin emeği büyük. Bu konuyla ilgili ilköğretim ve lise düzeyi okullarda, üniversitemizin bazı fakültelerinde bilgilendirme standı açtık. Bu yıl ilk defa il merkezi dışına, Kelkit ve Şiran ilçelerine de bu kutlu sevdayı ulaştırdık. Bu ilçelerimizde sınav yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Gümüşhane genelinde bu sınavı yapacağız. Bu konuda Rabbimizden yardım diliyorum. Allah emeği geçen tüm kardeşlerimizden razı olsun” dedi.

“Bu sınava giren öğrencilerimi görünce daha bir duygulandım”

Sınava dördüncü kategoriden katılan sınıf öğretmeni İlhan Çakar, siyer sınavının insanlara Hz. Peygamber’i hatırlattığını belirtti. Çakar, “Eğer bu çalışma olmasaydı biz bu süreçte peygamber efendimizin hayatını belki de hiç okumayacaktık. Fakat bu çalışma bizi bir nebze olsun efendimize yakınlaştırdı. Ayrıca bu sınava giren öğrencilerimi görünce daha bir duygulandım. İnşallah bu hayırlı çalışmaların devamı gelir” ifadelerini kullandı.

Dördüncü sınıf öğrencisi Buğra Güvercin de sınavının çok iyi geçtiğine değinerek, “Hediyeler birbirinden güzel. İyi hazırlandım. Hayalimdeki hediyelerden birini alacağımı düşünüyorum. İnşallah beklentim gerçekleşir” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11