banner333

banner309

Gümüşhane'de Sanat Adına Bir İlk Gerçekleşti

Sanat adına Gümüşhane'de bir ilk gerçekleşti ve "Süleymaniye Sanat Günleri" büyük bir sanat gösterimi ile başladı.

Gümüşhane 17.12.2017, 23:21 18.12.2017, 10:18
Gümüşhane'de Sanat Adına Bir İlk Gerçekleşti
banner400

Uzun zamandır düşünülen proje nihayet hayata geçti. Gümüşhane'de eksikliği yıllardır hissedilen sanatsal faaliyetler, Süleymaniye Sanat Günleri adı altında büyük bir şölenle başladı. Gümüşhane'de kültürel etkinliklerinin merkezlerinden biri haline gelen Sis Kültür Cafe de gerçekleşen sanat günlerinin ilk konukları fotoğraf sanatçısı Dilek Bilge ile şair, yazar ve radyo programcısı Serkan Türk oldu.

Programın açılışı fotoğraf sanatçısı Dilek Bilge'nin Güz Eskisi sunumuyla başladı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çektiği fotoğrafları çeşitli şairlerin şiirleriyle birleştirip izleyicilerine aktaran Dilek Bilge; her fotoğrafın, içinde kendi öyküsünü barındırdığını ve bu nedenle hepsinin kendisi için çok özel olduğunu söyledi. Bilge, sunumun sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. Programın ikinci konuğu şair ve yazar Serkan Türk'tü. Geçtiğimiz yıl Gümüşhane Kitap Kulübü'nün konuğu olarak kentimize gelmiş ve ilgi ile karşılanmıştı. Bu etkinlik kapsamında Serkan Türk, katılımcılara öykü ve şiir yazma deneyimlerini anlattı. Beğeni toplayan Uzun Ruhlu Bir Cüce adlı şiir kitabından şiirler seslendirdi. Okuyucularıyla yaklaşık bir saat süren keyifli bir sohbetin bitiminde de kitaplarını imzaladı. Süleymaniye Sanat Günleri programının son bölümünde yönetmenliğini Batuhan Kurt'un yaptığı ve Boston Film Festivali'nde en iyi belgesel ödülünü kazanan filmi Hudut gösterildi.

Etkinlik koordinatörü Zeynel Gündüz, her ay çeşitli etkinliklerle Gümüşhane insanının sanatsal ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini, ilk etkinliğe katılımın kendilerini memnun ettiğini belirterek, programa destek veren Gümüşhane Kitap Kulübü'ne, Sis Kültür Cafe'ye, Gümüşhane Sinema Kulübü'ne ve Herfene Kültür Sanat Kulübü'ne teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11