banner333

banner309

Gümüşhane'de onlarca fide toprakla buluştu

Gümüşhane'de Tema Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği, Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Koordinatörlüğü ve TÖMER işbirliğiyle ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.

Gümüşhane 16.10.2023, 08:38
Gümüşhane'de onlarca fide toprakla buluştu
banner400

Gümüşhane Üniversitesi kampüsünde düzenlenen etkinlikte, Gümüşhane Üniversitesi'ne kayıtlı yabancı uyruklu öğrenciler, onlarca fideyi toprakla buluşturdu. Kazma ve küreklerle fidelerin dikim yerlerini kazıp, fideleri toprakla buluşturan öğrenciler, etkinliğin hemen ardından fidelerin can suyunu da verdi.

Gümüşhane Vakfı İl Temsilcisi Selami Öktem, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "TEMA Vakfı Gümüşhane temsilciliği olarak bugün Gümüşhane Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci koordinatörlüğü ve TÖMER işbirliği ile kampüsümüzde ağaçlandırma çalışması yaptık. Yaklaşık 70 öğrenci ve gönüllünün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte 100 den fazla fidemiz toprakla buluştu. Fidelerimizin can sularını verdik. Yabancı uyruklu arkadaşlarımız da bizlerle beraber bu güzel etkinlikte ter döktüler ve bize destek oldular. Hepsine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Tema Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yardımcısı ve Gümüşhane Üniversitesi Tema Vakfı sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Neva Doğan ise, "Bugün burada Afrika'nın çeşitli ülkelerinden, Suriye'den ve Azerbaycan'dan gelen evlatların Türk topraklarını ağaçlandırmaları ve bizlere nefes olacak olan fideleri canla başla toprakla buluşturmalarının kendisini oldukça duygulandırdığını, her birine ayrı ayrı teşekkürlerini ilettiğini belirtti. Ayrıca bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkılarının yadsınamaz olduğu Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız ve Dr. Öğr Üyesi Yakup Topal'a da şükranlarını sunan Doğan, üniversite ve Tema işbirliğiyle nice etkinliklerde bulunmanın temennisiyle sözlerini sonlandırdı."

Yorumlar (1)
Kim bilir 7 ay önce
Gerçekleşen bir çalışma ise tebrik ederim. kare kare resim vermek gayreti yerine çalışma alanlarından kesit verilse daha iyi ve inandırıcı olmaz mı? Ayrıca haber yaparken teknik ifadelere özenle dikkat edilmeli. ağaçlarda fidan dikmek, sebzeler de fide dikme ifadesi yer alır.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51