banner333

banner309

Gümüşhane'de Milli Seferberlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan milli seferberlikle ilgili Gümüşhane’de toplantı düzenlendi.

Gümüşhane 19.02.2017, 11:40 19.02.2017, 11:46
Gümüşhane'de Milli Seferberlik Toplantısı Gerçekleştirildi
banner400

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan milli seferberlikle ilgili Gümüşhane’de toplantı düzenlendi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, İŞKUR Strateji Daire Başkanı Fazlı Küçük, İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Daire Başkanı Yavuz Sultan Selim Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban ve işadamları katıldı.

Toplantıda, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban’ın ardından yaptığı konuşmada, kamu kaynaklarının bir kuruşunu bile boşa harcamadan adil ve dürüst bir yönetim anlayışıyla hizmet sunduklarını ifade eden Sayın Valimiz, Gümüşhane’nin küçük bir şehir olduğunu, bununla birlikte yapılan güzel işlerin büyük etkileri olacağını söyledi.

Gümüşhane’nin Cazibe Merkezleri programında yer alan 23 il içerisinde en avantajlı yatırım imkanlarına sahip il olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, “Gümüşhane’ye yapılan bu yatırımlar ile Gümüşhane ulaşım ve diğer imkanlar bakımından önemli bir seviyeye çıkıyor. İnşallah şehrimizde yapılan özel yatırımlarla da şehrimiz ayrı bir vizyona kavuşmuş oluyor. Gümüşhane’nin gelişmesi için özel teşebbüs tarafından yapılan her güzel yatırımı ben devlet tarafından bu şehre yapılmış yatırım gözüyle görür ve öyle yaklaşırım. Şehrimizi daha güzel ve yaşanılır kılmak için hep birlikte çalışmalı ve birlikte koşmalıyız. Gümüşhaneli yatırımcılarımız da bu istihdam yarışında üzerine düşeni yapacaktır. Küçük şehirlerin göstermiş oldukları başarılar büyük etki oluşturur. Bunu asla unutmamalıyız.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ise, geçmişte vatandaşından sürekli talep eden bir devlet yerine bugün ‘Proje üret, üretim yap, sana destek vereyim, kaynak oluşturayım’ diye vatandaşın ayağına giden bir devletin var olduğunu, iş adamının ayağına giden bir devlet yönetimi anlayışının var olduğunu, Bakanlık üst düzey yetkililerinin tüm Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte Türkiye genelinde bu istihdam kampanyasını başlattığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizzat bu işin önüne geçerek bütün iş dünyasının yöneticilerini talimatlandırdı. Seferberlik kavram olarak kolay ilan edilebilecek bir kavram değil. Olağanüstü şartlarda ortaya çıkan bir kavram. Son TÜİK verilerine göre işsizlik rakamlarında tırmanma görüyoruz. İşsizlikle sadece biz de değil, gelişmiş ülkeler de bu sorunla uğraşıyor. Bizim bulunduğumuz coğrafya itibariyle farklı sıkıntılarımız ve zorluklarımız da var. Yaklaşık 3-4 yıldır Türkiye üzerinde çok ciddi operasyon yapılmış. Gezi olayları, 17-25 Aralık, Kobani olayları ve en son 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin bir zincirin halkaları gibi aynı merkezler tarafından idare edildiği hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz’dan sonraki süreçte ekonomik olarak Türkiye’ye hiza vermek isteyenler Türk ekonomisi üzerinde kurla çok ciddi bir baskı oluşturmaya çalıştılar. Bundan vazgeçmiş de değiller.” şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve diğer Bakanlık yetkilileri katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü