banner333

banner309

Gümüşhane'de Kuş Uçurtulmayacak

Gümüşhane Valiliği, okul önünde ve çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturacak şahısların uzaklaştırılması ile ilgili genel emri yayımladı.

Gümüşhane 07.09.2019, 12:35
Gümüşhane'de Kuş Uçurtulmayacak
banner400

Gümüşhane Valiliği, okul önünde ve çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturacak şahısların uzaklaştırılması ile ilgili genel emri yayımladı. 

Vali Kamuran Taşbilek imzasıyla yayımlanan genel emre göre 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi uyarınca Gümüşhane il sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması, okullarda sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturulması için okul önünde ve çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturacak şahısların uzaklaştırılması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla kararın alındığı kaydedildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada genel emrin amacı “Okullarımız, öğrencilerin sosyalleştiği, bilgi ve beceriler kazandığı ve tüm yönleriyle hayata hazırlandığı kurumlardır. Okullarımızda sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturulması ile çocuklarımızın gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları ve çağın gereklerine uygun güvenli eğitim-öğretim ortamlarında yetiştirilmeleri amaçlanmıştır” ifadeleriyle açıklanırken, kararın Gümüşhane ili sınırları içerisinde bulunan tüm eğitim kurumlarında (üniversite, orta öğretim, ilköğretim, özel okul, kamu/özel öğrenci yurdu) eğitim gören öğrencilerin okul, yurt bina ve eklentilerinde, çevresinde, ulaşımları esnasında okulla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturacak kişileri kapsadığı belirtildi.

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 9/ç, 11/c, 66. Maddeleri ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 32. ve 33. Maddelerine dayanarak alınan karar gereği okul, yurt önünde ve çevresinde okulla, yurtla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturacak şahısların uzaklaştırılması, okul, yurt önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek unsurların satılması, taşınması ve bulundurulmasına izin verilmeyeceği, okul, yurt çevrelerinde tekel ruhsatının bulunması dolayısıyla sigara satışı yapmasına müsaade edilen market, bakkal, büfe vb. işletmeler ya da anılan ruhsatın bulunmamasına karşın illegal yollardan sigara satışı yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerin de uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, internet kafe vb. yerler ayda en az iki kez habersiz denetlenerek öğrencilere ve 18 yaşından küçüklere paket ya da tek dal sigara satışına izin verilmemesi kararlaştırıldı.

Bu kararın uygulanmasına, yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaran kişilere, idari emir ve işlemlere aykırılıktan, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. ve 33. Maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39