banner333

banner309

Gümüşhane'de Geçici Otogar Hizmet Vermeye Başladı

Gümüşhane Belediyesi tarafından Yeni yapılacak Otogarın hizmete girinceye kadar, mevcut otogarın karşısında inşa edilen geçici şehirlerarası otobüs terminali hizmet vermeye başladı.

Gümüşhane 30.03.2018, 20:08
Gümüşhane'de Geçici Otogar Hizmet Vermeye Başladı
banner400

Gümüşhane Belediyesi tarafından Yeni yapılacak Otogarın hizmete girinceye kadar, mevcut otogarın karşısında inşa edilen geçici şehirlerarası otobüs terminali hizmet vermeye başladı..

SABAH 07.00 – 22.00 ARASI AÇIK KALACAK! 
Gümüşhane Belediyesince mevcut otogarın karşısındaki alanda geçtiğimiz sonbaharda yapım çalışmalarına başlanarak kısa zamanda inşa çalışmaları tamamlanan geçici otobüs terminal binası vatandaşların hizmetine açıldırken, Terminal binasının Sabah 07.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında açık kalacağı öğrenildi.

Geçici otogarda; otobüs peronlarınının yanısıra, yolcu bekleme holü, 7 adet yazane bilet satış reyonu, Pestil-köme satış noktası, kafeterya, zabıta kontrol noktası, bay ve bayan mescid, wc'ler ve emanet odası bulunuyor.

YENİ OTOGAR NEREYE YAPILACAK?
Kamuoyunda daha önce nereye yapılacağı konusunda tartışmalara neden olan yeni otogarın yeri ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Çimen, Yeni Otogarın, Oltanbey mahallesindeki Altınpark sitelerinin karşısındaki 14 bin metrekarelik alanda yapılacağını söylemişti.

Bu açıklamalarıyla Yeni yapılacak Otogarın yeri konusunda tartışmalara son noktayı koyan Başkan Çimen,
“Hem otogarı hem de tünelin üzerine 30 bin metrekarelik bir park yapacağız.  Seyrangah, restoran yapılacak. Ankara’da ki AŞTİ’ye benzer bir mimariyle yapacağız. 12 peronlu, alt katı otoparklı. İlçe terminali ve kamyon ve tır garajımızı oraya yapacağız. Tüm altyapıları hazır. Hızlı bir şekilde tamamlamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

MEVCUT OTOGAR VE SANAYİ SİTESİNİN YIKIMINA BAŞLANDI!
Daltaban mevkiinde, Yap-İşlet-Devret modeliyle ihalesi yapılan AVM için geçici otogar ve sanayinin taşınması sürecinin tamamlanmasının ardından, söz konusu alanda yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, Gümüşhanelilere yıllardır hizmet veren eski otogar ve sanayi sitesi tamamen tarihe karışacak.
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38