banner333

banner309

Gümüşhane'de Eller "Allah'ım Bize Yağmur Ver" Duasıyla Semaya Açıldı

Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de il genelindeki 520 camide Cuma namazının ardından yağmur duası yapıldı.

Gümüşhane 11.12.2020, 18:51
Gümüşhane'de Eller "Allah'ım Bize Yağmur Ver" Duasıyla Semaya Açıldı
banner400

Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de il genelindeki 520 camide Cuma namazının ardından yağmur duası yapıldı.

Gümüşhane’de il genelindeki 520 camide Cuma namazının ardından yağmur duası yapıldı.

Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de il genelindeki 520 camide Cuma namazının ardından yağmur duası yapıldı.

Kent merkezinin en büyük camilerinden Kemaliye Camiinde İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın vaazında da benzer konularda açıklamalar yapmasının ardından “Hayat ve şifa kaynağımız su” konulu Cuma hutbesinde suyun önemi ve su israfına yönelik ayet ve hadislerden örnekler verildi.

Hutbenin okunmasının ardından kılınan Cuma namazı farzına müteakip eller semaya açıldı. Son zamanların en kurak yılının yaşanması ve bu günlerde ülke genelinde suya ve yağmura ihtiyaç duyulmasından hareketle gerçekleştirilen yağmur duasında “Allah’ım bize yağmur ver” söylemine binlerce inanan “Amin” dedi.

İl genelindeki tüm camilerde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlarda özellikle Gümüşhane’de Aralık ayının ortasına gelinmesine rağmen hem kar yağışı hem de yağmur yağışının az olması nedeniyle böyle bir duaya her zaman olduğu gibi ihtiyaç olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti.

İşte o dua:

YAĞMUR DUASI ÖRNEĞİ
(Tekbir ve İstiğfardan Sonra Hamd İle Başlanır)
اَلْحَمْ دُ لُ لّٰ لُِ رَُُ ل بُّ اُلُْعُٰالَ مُينَُ اَُُلرَّحْمُٰ ل نُ اُلرَّ حُي ل مُ مُُٰالل ل ك يَُوُْ ل مُ اُل دُّي ل نُ
لآإلُلُٰهَ اُللَُّ اُ لُِ يَُفْعَ ل مَُُا يُ ل ري دُ
اَللّٰ همَُّ أُنْتَ اُلِّٰ لُُآإلُلُٰهَ اُللَُّ اَُنْتَُ اُلْغَ ل ن يُ وَُنَحْ ن اُلْ فقَرآ ءُ
اَللّٰ همَُّ اَُنْ ل زلْ عَُلَيْناَ اُلْغيْثَُ وَُُاجْعَلْ مُاَ اَُنْزَلْتَ لَُناَ قُ وَّةً وَُُُ بَُُلَُغاً اُلُلَي حُي نُ
اَللّٰ همَُّ رَُبَّنََٓاُ اَنْ ل زلْ عَُلَيْنَا مََُٓائلدَةً لُ منَ اُلسَّمََٓا ل ء تَُُ كو نُ لَنَا عيدًا لُ لَوَّللنَا وَُُاٰ ل خ ل رنَا وَُاٰيَةً لُ منْ كُ
وَارْ زقْنَا وَُاَنْتَ خَُيْ ر اُلرَّا ل ز قينَُ
اَللّٰ همَّ اُسْ ل قناَُ غَُيْثًُا م ل غُيثاً مَُ ل رُيأًُ ُ ناَ ل فعاًُ غَيْرَُ ضُاَُ رُُّ عاَ ل جلً غَُيْرَ أُُٰ ل ج لُ
اَللّٰ همَُّ اُسْ ل قناَُ اَُللّٰ همَّ اُسْ ل قناَُ اَُللّٰ همَّ اُسْ ل قناَُ
اَللّٰ همَُّ أَُُ ل غثْناَُُ اَُللّٰ همَُّ أَُُ ل غثْناَُُ اَللّٰ همَّ أَُُ ل غثْناَُ
اَللّٰ همَّ اُسْ ل قُ ل عبَادَكَُ وَُبَهَائلمَكَُ وَانْ شرْ رَُحْمَتَكَُ وَُأَحْ ل يى بَُلَدَكَ اُلْمَ لّ يتَُُ يَا رَُبَّ اُلُْعُٰالَ مُينَُ
Ya İlâhelâlemin! Ya Erhamerrâhimin!
Ey bizleri yoktan yaratan, iman üzere yaşatan, sayısız nimetlerle donatan, hastalandığımızda şifalar ihsan eden Rabbimiz!
Bütün övgüler, hamd ü senalar Sana’dır. Sensin Rahmân ve Rahîm olan. Sensin hesap gününün mâliki ve yegâne hâkimi olan.
Ya İlahî! Sensin bir ve tek olan, hiçbir ortağı olmayan. Sensin her şeye sahip olan, mülkünde dilediğini yapmaya kâdir olan. Sensin zengin olan, ikram edenlerin en hayırlısı olan.
Ya İlahî! Bizler, Senin aciz kullarınız! Aff u mağfiretine, engin rahmetine, sonsuz lütuf ve ihsanına muhtacız! Sana sığındık. Kapına geldik. Ellerimizi semaya, dillerimizi duaya, gönüllerimizi şefkat ve merhametine açtık. Zâtını hamd ile tesbih ederek, Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.s)’e salat u selam getirerek Senden istiyoruz Ya Rabbi!
İlâhî Ya Rabbi! Her şey Zatına malumdur. Zor günlerden geçiyoruz. Salgın ve afetlerle, susuzluk ve kuraklıkla imtihandayız. Gönüllerimizi ve ellerimizi açtık sana yalvarıyoruz Ya Rabbi!
Duaların kabul olduğu icabet vaktinde huzurunda niyazdayız. Hamdimizi, şükrümüzü, duamızı sana arz ediyoruz. Kabul eyle Allah’ım!
Rahmetini, bereketini, lütfunu, keremini, inayetini istiyoruz. Nasip eyle Allah’ım!
Hata ve günahlarımızı itiraf ediyoruz. Affeyle Allah’ım!
Bizleri korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eyle Allah’ım!
Ya İlâhelâlemîn !
Bizlere, Şanına yaraşır bir kulluk nasip eyle. Hidayet ve istikametimizi daim eyle. Gönüllerimizi sevginle mamur eyle.
Ya Erhamerrahimîn!
Topraklarımızı rahmetine gark eyle. Bol ve bereketli yağmurlar nasip eyle. Esirgeme bizden nimetini, gönder gökten rahmetini, lütfet bize inayetini.
Ya Rabbi!
Bize gökten öyle bir sofra indir ki, ilk gelenimizden son gelenimize kadar bizler için bir bayram ziyafeti ve senden bir işaret olsun.
Ya Rabbi! Bizi lütfunla rızıklandır! Zira Sen rızık verenlerin en hayırlısısın
Ya Rabbi! Bize lütfettiğin her bir rahmet damlasını imanımızın ve kulluğumuzun artmasına vesile eyle!
Bedenimize ve ruhumuza ferahlık sebebi eyle!
Çorak ve kurak topraklara bolluk ve bereket kaynağı eyle Ya Rabbi!
Bize nimetini en güzel şekilde ikram eyle Ya Rabbi!
Gönlümüzde sevincimizi, ticaretimizde bolluk ve bereketimizi artır Ya Rabbi!
Her türlü âfetten ve zarardan bizleri ve ekinlerimizi koru Ya Rabbi!
Allah’ım! Bize yağmur ver.
Allah’ım! Bize yağmur ver.
Allah’ım! Bize yağmur ver.
Vadilere, tepelere, susuz kalmış arazilere ve tüm beldelere rahmetinle hayat ver Ya Rabbi! Bizleri ümidini kesenlerden eyleme Ya Rabbi!
Ya Rabbelâlemin!
İkram eden Sensin. Senden bir şey istemeye yüzümüz yok, ama pîri fâniler; beli bükülmüş dedeler ve nineler hürmetine, emziren anneler ve günahsız bebeler hürmetine, bizi rahmetinle, şefkatinle ve merhametinle kucakla, bizden yağmurunu esirgeme Allah’ım.
Ya İlahi!
Bağışlayan Sensin. Bizler günahkâr kullarınız. Boynumuz bükük huzurundayız. Affımızı ve mağfiretimizi diliyoruz.
Ya Rabbi! Sen bize dua etmemizi emrettin, kabul edeceğini vaad ettin. Bize emrettiğin üzere sana dua ediyoruz, niyazda bulunuyoruz; Bütün içtenliğimizle sana yalvarıyoruz. Sen vaadinden dönmezsin. Dualarımızı kabul eyle.
Ya Rabbi! Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi ve muhabbetimizi daim eyle! Devletimizi ve millletimizi dahili ve harici düşmanlardan muhafaza eyle.
Bütün dünyayı etkileyen salgın hastalıktan, her türlü afetten, kıtlık ve kuraklıktan cümlemizi muhafaza eyle Allah’ım!
El açıp huzurunda dua eden kardeşlerimizin vücutlarına sağlık, kazançlarına bereket, yuvalarına mutluluklar lütfeyle Allah’ım!
Musibetler karşısında bilincimizi ve direncimizi artır, bizlere sabır ve metanet ihsan eyle Allah’ım!
İnsanlığın sıhhat ve selameti için çalışan kullarını muvaffak eyle Allah’ım!
İlahi Ya Rabbi!
Ahirete göç eden kardeşlerimize rahmet eyle, Şâfî ismi celilinle hastalarımıza şifalar ihsan eyle. Rahmetine susamış gönüllere, çorak kalmış arazilere yağmurunu lütfeyle Ya Rabbi!
Âmîn. Âmîn. Âmîn. Velhamdulillahi Rabbil âlemin.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09