banner333

banner309

Gümüşhane'de bina çatısı yandı

Gümüşhane’de d akşam saatlerinde meydana gelen yangında, çatısı tutuşan bina, itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.

Gümüşhane 28.01.2017, 17:26 28.01.2017, 17:33
Gümüşhane'de bina çatısı yandı
banner400

Gümüşhane’de d akşam saatlerinde meydana gelen yangında, çatısı tutuşan bina, itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.

Taksici esnaflarından merhum Kemal Öztürk’ün oğlu İsmail Öztür’e ait olan binanın arka cephesinde meydana gelen yangında can kaybı olmazken binanın ahşap tavanlı olan 5 katı kullanılamaz hale geldi.

Yangının dün kendilerine 17.15 ihbar edildiğini belirten Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Amiri Muzaffer Pezük, “Yangın Anafartalar caddesinde meydana geldi. 5 katlı bir binanın çatısında meydana gelen yangın kısa sürede ahşap tavana sahip çatı katını da sardı. Geçtiğimiz yıllarda da çatının ön cephesine bakan çatıda yangın olduğunu öğrendik. Bizim için sevindirici yönü, yangına kısa sürede müdahale etmemiz ve çevrede ahşap binalarında bulunduğu göz önünde tutulduğunda büyümeden ve can kaybına neden olmadan söndürmemiz oldu” dedi.

Belediye İtfaiye ekiplerin olay yerine hızlı ulaşmasının ardından yaptığı yerinde müdahale ile tamamen tutuşan çatının söndürüldüğünü ve yangının alt katlara ulaşmasının engellendiğini kaydeden Pezük,” Bina geçtiğimiz yıl kanser nedeniyle kaybettiğimiz merhum Kemal Öztürk abimizin binasıydı. Eşi ile birlikte yaşadığı binanın çatı katı tamamen yandı. Teyzemiz oğlu İsmail Öztürk ile kaldığından çatı katında kimse yaşamıyordu: Şükürler olsun ki can kaybı yaşamadan bu büyük tehlikeyi atlattık ” dedi.

Yangının çıkış sebebinin ‘baca’ olduğunu dile getiren Pezük, ekiplerin yaklaşık 45 dakika uğraşarak 3 araçla birlikte yangını tamamen kontrol altına aldıklarını ve 30 dakika süresince de soğutma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39