banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi, sokak hayvanlarına yem bıraktı

Gümüşhane Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce havaların soğuması nedeniyle barınma ve beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Gümüşhane 21.12.2016, 14:00
Gümüşhane Belediyesi, sokak hayvanlarına yem bıraktı
banner400

Belediye Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Yaşar, yoğun kar yağışı sonrası sokak hayvanlarının beslenme sorunu yaşadıklarını, bu nedenle bu hayvanlar için belirli noktalara hazır kuru mama bıraktıklarını söyledi.

Yaşar, Gümüşhane Belediyesi’nin sokak hayvanlarına karşı daima duyarlı olduğunu belirterek, "Şehrimizde yağan kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Sokak hayvanlarının kış aylarında da sorun yaşamaması için yemleme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yine çalışmalarımız kapsamında hayvan sever vatandaşlarımıza yem teslim ederek, onların da zaman zaman belirli yerlere yem bırakmasını sağladık" dedi. 

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in sokak hayvanları sorununun çözümünde her zaman destek olduğunu kaydeden Yaşar “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği içerisinde mama dağıtım işlemine devam ediyoruz. Dağıtımları yaparken Gümüşhaneli hayvan severlerle de işbirliğimizde devam ediyor. Katkıları için Temizlik İşleri Müdürümüz İsa Şanlıtürk’e ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Gülen Erbaş’a teşekkür ediyorum. Unutmamamız gereken bu canlarla birlikte yaşamaya devam etmeliyiz. Onların hayatlarını kolaylaştırıcı basit çözümler ortaya koymalıyız. Kış aylarında artan yemek artıklarını onların ulaşabileceği alanlara bırakmak her vatandaşın yapabileceği bir katkıdır. Belediye olarak bundan sonra havalar ısınana kadar mama bırakma işine devam edeceğiz” diye konuştu.
Belediyenin Kent Ormanı yolunda yaptırmakta olduğu rehabilitasyon merkezinin bitme noktasına geldiğini ifade eden Yaşar “Bu merkez bakıma muhtaç sokak hayvanlarının barındırılması için konforlu bir ortam olmaya aday. Burada rehabilite edilecek hayvanlar yine caddelere dönecek bizlerle birlikte yaşamaya devam edecek. Soğuk havalar insanlar için olduğu kadar sokaktaki dostlarımız içinde hayatı zorlaştırmaktadır. Bu zorluğu azaltmak için aldığımız mamaları kış boyunca dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46