banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi İşçilerini Enflasyona Ezdirmedi

Gümüşhane Belediyesi ile HAK-İŞ sendikasına bağlı Hizmet İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Gümüşhane 03.12.2020, 20:05
Gümüşhane Belediyesi İşçilerini Enflasyona Ezdirmedi
banner400

Gümüşhane Belediyesi ile HAK-İŞ sendikasına bağlı Hizmet İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Toplu iş sözleşmesi, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Şehircilik ve Sosyal Hizmetler A.Ş Genel Müdürü Fatih Can, HAK-İŞ sendikasına Bağlı Hizmet-İş sendika Trabzon Bölge Başkan Yardımcıları Şevket Çelik, Mahmut Keleş ve Sami Köse ile Hizmet İş il temsilcisi Yaşar Köse’nin katılımlarıyla imzalandı. İki yıl geçerli olacak sözleşme kapsamında sendika üyelerinin ücretlerinde ve sosyal haklarında iyileştirmelere gidildi.

İşçileri enflasyon karşısında ezdirmediklerini belirten Belediye Başkanı Ercan Çimen, “İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde, toplum sağlığı adına durmaksızın çalışan belediye çalışanlarımıza bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesinde, 01 Temmuz ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında %4, 2021 yılı için % 12, 2022 yılında ise yıllık enflasyon oranını zam uygulayacağız. İlimizdeki imkânlar dâhilinde en azami oranda bir toplu iş sözleşmesine imzaladık. Personellerimizi enflasyon karşısında ezdirmedik.  Personellerimize ve Gümüşhane’mize hayırlı olsun” dedi.

Belediye başkanı Çimen’e teşekkür ettiklerini belirten Hizmet İş Gümüşhane Temsilcisi Yaşar Köse, “Bu salgın sürecinde gecesini gündüzüne katarak şehrimizin her noktasına hizmet götüren işçi kardeşlerimizi enflasyon karşısında işçi kardeşlerimizi ezdirmeyen kıymetli başkanım Ercan Çimen’e tüm işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yaptığımız sözleşmenin her iki tarafa hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38