banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi çocukları sevindirdi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı bu yıl 3.sünü düzenlediği etkinlikle açık hava iftar programının ardından merkez ilçedeki okulların 5.sınıflarında okuyan 754 çocuğa bisiklet hediye etti.

Gümüşhane 01.06.2017, 13:14
Gümüşhane Belediyesi çocukları sevindirdi
banner400

Gümüşhane Belediyesi 754 çocuğu sevindirdi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı bu yıl 3.sünü düzenlediği etkinlikle açık hava iftar programının ardından merkez ilçedeki okulların 5.sınıflarında okuyan 754 çocuğa bisiklet hediye etti.
Kent merkezindeki tüm okullarda okuyan 5.sınıf öğrencilerine ayrım yapılmaksızın dağıtılan bisikletlerle birlikte Belediye Başkanlığının 3 yılda dağıttığı bisiklet sayısı bin 759’a yükselirken, bisikletlerini alan öğrenciler, sevinçli anlar yaşadı.
Programda konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2015 ve 2016 yılında da bisiklet dağıtımı etkilinliği düzenlediklerini hatırlatarak, bu yıl 5'inci sınıf öğrencilerinin sayısında ciddi artış olduğunu bildirdi.
Öğrencilerin, hediye verdikleri bisikletleri kazasız belasız kullanmalarını dileyen Çimen, "Süleymaniye mahallesinde bir buçuk metre genişliğinde bisiklet yolunun çalışmasını başlattık. Özcan ve Bağlarbaşı mahallerinde de bisiklet yolları yapacağız" dedi.
Şehrin fiziki şartları nedeniyle daha önceden bisiklet yollarını hazırlayamadıklarını ifade eden Çimen, kentte 37 noktada 70 milyonluk yatırımla Gümüşhane'yi imar etmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Çimen, bisiklet dağıtım etkinliğinin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğini ifade ederek, projelerine destek veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, iş adamı İzzet Işık ve Çayırova Bellediye Başkanı Şevki Demirci'ye teşekkür etti.
Yaptıkları bu hizmetlerin arkasının kesilmeden devam edeceğini vurgulayan Başkan Çimen, “Ben, bu hizmetlerin Gümüşhane’ye gelmesinde önderliğini yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, çok değerli bakanlarıma, ilimiz milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Yoğun katılımın olduğu ve çocukların oldukça heyecanlı olduğu gözlendiği törende konuşan Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediyesine güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bugünde yüzlerce hemşerimizi bizlerle bir araya getirdiler. Başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyorum. Benim çok önemsediğim ve devam eden iki proje var. Birincisi Sema Doğan Parkı’dır. Belediyemiz Sema Doğan Parkında 5 yıldızlı bir tesis yapıyor. İki tane sinema salonu, bir tane bowling salonu, restoranı ve diğer sosyal donatıları ile 15 bin üniversite öğrencisine, 500 kamu görevlisine ve bütün Gümüşhanelilere hizmet edecek çok güzel bir yatırım gerçekleşiyor. Bir diğeri ise benim çok önemsediğim alışveriş merkezidir. Sineması olmayan ender illerden biriyiz. Allah nasip ederse bir ay sonra Sema Doğan Parkı ile birlikte sinemaya kavuşuyoruz. Bir üniversite kenti olan Gümüşhane’de alışveriş merkezi de çok önemli bir yatırımdır. Muhtemelen Ağustos ayında mevcut otogar yıkılarak ve yerine yapılacak olan AVM ile birlikte bu kent seviye atlayacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından temsili olarak bazı öğrencilere protokol üyeleri tarafından bisikletleri takdim edilirken, daha sonra bekleyen yüzlerce çocuğa bisikletleri kimlik ibrası ve imza karşılığında teslim edildi. Birçoğu ilk defa bisiklete kavuşan çocukların bisikletleri aldıktan sonra oldukça sevinçli olduğu gözlendi.
15 Temmuz Zafer Meydanında düzenlenen ve iftar verilen programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri, çok sayıda vatandaş ve bisiklet alacak çocuklar katıldı.
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11