banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi 12 Mart Mesajı Yayınladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gümüşhane 10.03.2017, 16:02
Gümüşhane Belediyesi 12 Mart Mesajı Yayınladı.
banner400

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ 10.03.2017

'İstiklal Marşı, tarihi şahlanışımızın en güzel abidesidir'

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, İstiklal Marşı'nın ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlüğü uğruna vermiş olduğu tarihi şahlanışın en güzel abidesi olduğunu kaydederek, "İstiklal Marşımız, milletimizin o zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en kıymetli ortak değerlerindendir. Vatanı canlarından üstün tutan, büyük bir azimle, emsalsiz fedakarlıklarla bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan ecdadımız, istiklal mücadelesini zaferle neticelendirmiştir. İstiklal Marşı ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlüğü uğruna vermiş olduğu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin en güzel abidesidir" dedi.

İstiklal Marşı'nın aziz milletimiz için bir toplumsal mutabakat metni niteliğinde olduğunu belirten Başkan Çimen, "Milli değerlerimizin, bağımsızlık idealimizin, milli şuurumuzun ve istiklal ruhumuzun veciz bir şekilde ifade edildiği İstiklal Marşımız, hiç şüphesiz, aziz milletimiz için bir toplumsal mutabakat metni niteliğindedir. Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olacak, örnek alınacak bir şahsiyettir. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57