banner333

banner309

Gümüşhane-Bayburt Üvey Evlat mı ?

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik bakanı Lütfi Elvan’ın Rize ve Yozgat’a havaalanı yapılacak açıklamasının ardından yıllardır açılacak söz verilen Gümüşhane-Bayburt havaalanının açılmamasını üzüntü ile yetkililere soruyoruz.

Gümüşhane 10.01.2015, 11:27 10.01.2015, 11:30
Gümüşhane-Bayburt Üvey Evlat mı ?
banner400
 Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik bakanı Lütfi Elvan’ın Rize ve Yozgat’a havaalanı yapılacak açıklamasının ardından yıllardır açılacak  söz verilen Gümüşhane-Bayburt havaalanının açılmamasını üzüntü ile yetkililere soruyoruz.

Yapımına yıllar önce başlanan Gümüşhane ve Bayburt iline hitap eden, Köse Salyazı hava alanının siyasilerin her dönem açılacak sözü verilmesine karşın sumen altı edilişini üzüntü ile takip etmekteyiz. Hava alanı açılma kriteri nedir merak ediyoruz. Hava alanı olmayan, nüfusu Gümüşhane-Bayburt’un toplamı kadar olan çevre hava alanlarına yakın illere jet hızı ile hava alanları yapılırken, Gümüşhane Köse Salyazı’da hali hazırdaki hava alanı söz verildiği halde neden tamamlanıp açılmaz. Rize, Trabzon hava alanına çok yakın mesafede, Yozgat ise Ankara, Sivas ve Kayseri hava alanlarına çok yakın, bu mudur öncelik? Eğer karar siyasi ise hükümete yakın olmak ise; Gümüşhane ili ve ilçe belediyelerinin hepsini bu dönem Ak Parti kazandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanına en çok oy vermede Bayburt ve Gümüşhane ili Türkiye genelinde ilk 3 sırada yer aldı. Şu an ki Gümüşhane ve Bayburt milletvekillerinin tamamı Ak Partili durumundadır. Bunlara rağmen Ulaştırma eski bakanı Binali Yıldırım ve mevcut Bakan Lütfi Elvan Salyazı hava alanına açılacak sözü verilmesine karşın hala açılmaması “Gümüşhane ve Bayburt bu memleketin üvey evladı mı” sorusunu akıllara getiriyor.

Gümüşhane ve Bayburtluları; Trabzon, Erzincan ve Erzurum hava alanına mahkûm bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Bizler, Gümüşhane ve Bayburt’a yeniden hava alanı yapılsın demiyoruz. Mevcut Salyazı hava alanının iyileştirilerek haftada bir günde olsa açılmasını istiyoruz. Türkiye’de gerek sağduyulu olma konusunda gerekse Asayiş noktasında ilk 2 sırayı paylaşan Gümüşhane ve Bayburt halkına hava alanı çok görülmemeli diyoruz, buradan yetkililere sesleniyoruz; Salyazı hava alanı hayvanların otlatıldığı yer değil, uçak inen yer olsun istiyoruz.

Yorumlar (2)
ilker 9 yıl önce
Olur mu az oy verdiniz AKP ye %100 cikarsa yapacaklar havaalanı yoksa yok
mehmet 9 yıl önce
Kardes bu kadar oy verirsen üvey evlatta olursun evlatlikta.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58