banner333

banner309

GÜBDER - Gümüş Gelişim Akademisi öğrencilerini bekliyor

Başkent Ankara’da faaliyet gösteren kısa adı GÜBDER olan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği'nin Ankara’da eğitim gören özellikle Gümüşhane’den gelen üniversite öğrencilerine yönelik destekleyici eğitim-öğretim faaliyetleriyle bilinen Gümüş Gelişim Akademisi (GGA), 4.yılı eğitim sezonu hazırlıklarına başladı. Kısa adı GGA İlk olarak 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında programına başladı. Ankara’da gün geçtikçe yeni öğrencilerin katılımıyla Öğrenci halkasını büyüdü. Bu güne kadar 400'e yakın üniversite öğrencisi Akademi eğitimlerinden faydalandı.

Gümüşhane 13.09.2017, 10:12 13.09.2017, 10:16
GÜBDER - Gümüş Gelişim Akademisi öğrencilerini bekliyor
banner400

GÜBDER ve GGA Başkanı Erol TEKÇE yaptığı açıklamada;

GÜBDER olarak kurulduğumuz 2010 yılından bugüne kadar yaptığımız en önemli faaliyetlerimizden biri şüphesiz “GGA Gümüş Gelişim Akademisi” ni kurmak olmuştur. Ankara’da yaşayan biz kamu çalışanları olarak birçoğumuz şimdiki gençlerimiz gibi birtakım zorlu yollardan geçerek kendi imkânlarımızla okuduk, çalıştık ve kamuda çok şükür önemli görevler yaptık.

GGA ekibi olarak amacımız; Öğrencilerimizin bizim yaşadığımız zorlukları yaşamamasıdır. Yaşadığımız Yüzyıl malum 'Bilgi Çağı'. Bu yüzyılın tüm imkânlarından gençlerimizin daha iyi faydalanmaları için çalışıyoruz. Gümüşhane’den Başkent Ankara’ya Üniversite okumak için gelen gençlerimize kendilerini bir aile ortamı sıcaklığı içerisinde hissedecekleri samimi bir sosyal ortam oluşturduk. Geleceğimiz olan gençlerimize niteliklerini artırıcı birçok imkân hazırladık. Ve bu vesile ile geleceğimizin inşasında önemli bir misyona kendi çapımızda imza atmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşamaktayız. Ne istediğini bilmeyen bir gençliğe tahammülümüz yok. Ne istediğini ve ne yaptığını bilen bir gençlik için kardeşlerimize farkındalık eğitimler dizisi ile destek vermeye çalışacağız. Onların hem eğitim-öğretim hem de sosyal alanlardaki her türlü ihtiyaçlarına yardımcı bir kurum oluşturduk. GÜBDER üyesi üst düzey bürokratlarımız ve akademisyenlerimiz, eski ve yeni siyasetçilerimiz bu genç kardeşlerimizle her türlü yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olarak tecrübelerini gençlerle paylaştılar ve paylaşmaya devam edecekler.

GGA olarak özellikle 15 Temmuz darbesinden de çıkarılan derslerle daha bir içten daha bir bilinçli ve sorumluluk hissiyle büyük bir gayret içerisinde milli sorumluluk ilkesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2023 ya da 2071 hayallerimizi gerçekleştirmek için en önemli yatırım insana olacaksa bu eğitimle ve çok çalışmakla olacaktır. Buradan tüm şehirlerimizdeki özellikle Gümüşhaneli ve bağlantılı diğer tüm STK’larımıza sesleniyorum Özellikle büyükşehirlerimizdeki STK’larımızın yöneticilerine tekrar rica ediyorum bu konuya vakit kaybetmeden el atın. Ve yine buradan özellikle hayırsever iş adamlarımıza da bir çağrımız olacak: Artık bu büyük dayanışmanın içerisinde sizlerin de daha büyük katkıları olsun. Kimimiz vaktini, kimimiz nakdini ayırarak-vererek bir eğitim seferberliği yapmalıyız. Eğitimle ilgili yapılan her yardım ve yatırım ilk önceliğimiz olmalı."dedi.

Başkan TEKÇE yaptığı açıklamada son olarak GGA eğitimine katılacak öğrencileri Burs verileceğini de söyledi. Burs müracaatı için gubder.org.tr adresinden müracaatın yapılabileceğini ifade ederek konuşmasına son verdi.

Haber Kaynağı: Ekrem YILDIZ-Demokrat Gümüşhane Gazetesi-Ankara

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38