banner333

banner309

GÜ Öğrencilerinden Ramada’ya Ziyaret

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri Konaklama İşletmeciliği dersi kapsamında ders yürütücüsü Doç. Dr. Savaş Evren’in öncülüğünde Ramada by Wyndham Gümüşhane’yi ziyaret ettiler.

Gümüşhane 03.01.2023, 08:43 03.01.2023, 08:45
GÜ Öğrencilerinden Ramada’ya Ziyaret
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri Konaklama İşletmeciliği dersi kapsamında ders yürütücüsü Doç. Dr. Savaş Evren’in öncülüğünde Ramada by Wyndham Gümüşhane’yi ziyaret ettiler.

Uygulama gezisi kapsamında Ramada by Wyndham Gümüşhane’yi ziyaret eden öğrencilerimize otelin F&B Müdürü Turgut Kır’ın koordinasyonunda otelin genel işleyişi ve bölümlerle ilgili bilgilerin yer aldığı İmera Toplantı Salonunda bir bilgilendirme yapıldı.

İlgili etkinlikte Turgut Kır, önce kendi kariyerinden ardından otelin genel işleyişinden bahsetti. Uzun yıllar önemli turizm destinasyonlarında otelcilik sektöründe çalıştıktan sonra memleketi Gümüşhane’ye dönen Turgut Kır, Ramada Gümüşhane’nin gelişmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Toplantı organizasyonları, sporcu kafileleri ve diğer gruplarla-etkinliklerle otelin etkili bir şekilde çalıştığından söz eden Turgut Kır, sözü İnsan Kaynakları Müdiresi Menekşe Genç’e devretti. Otelin istihdam politikasından bahseden Menekşe Genç, öğrencilerden gelen stajla ilgili sorular üzerine Ramada Gümüşhane’ye yapılacak staj başvuruları hakkında bilgiler verdi. Sonrasında Gıda Mühendisi Duygu Genç öğrencilerle tanışıp oteldeki rolünü anlatarak, gastronomi öğrencilerini yakından ilgilendiren mutfakta gıda hijyeninin nasıl sağlandığından ve gıda mühendislerinin insan sağlığı açısından ne denli önemli bir görevi yerine getirdiklerinden söz etti.

Kat Hizmetleri yetkilileri tarafından öğrencilere katlar gezdirildi. Burada öğrencilere odalar ve temizlik faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere Kral Dairesi, Suit Oda, Engelli Odası ve standart odaları gezdiren yöneticiler, sonrasında kat ofislerini ve çamaşırhane alanını gezdirdiler. Kat hizmetleri alanlarının ardından öğrenciler hamam ve spa bölümüne götürüldü. Burada öğrenciler sauna, hamam ve masaj odalarını görüp işleyiş hakkında bilgi aldılar. Yapılan bilgilendirmelerin ardından öğrencilerin otel içindeki bir sonraki durakları restoran ve mutfak oldu. Otelin giriş kısmında yer alan restoran hakkında F&B Müdürü Turgut Kır tarafından bilgilendirilen öğrenciler, beşer kişilik gruplar halinde bonelerini takarak Gıda Mühendisi Duygu Genç koordinasyonunda mutfağı gezip Aşçı Ünal Yağmur’dan mutfağın işleyişini öğrendiler.

Oteldeki bilgilendirme gezisi gastronomi öğrencilerinin ana çalışma alanı olan mutfağın gezilmesiyle noktalandı. Öğrenciler ve otel temsilcileri geziden dolayı çok mutlu olduklarını, gezinin öğrencilere önemli katkılar sağladığını belirttiler. Doç. Dr. Savaş Evren ise; “Bu tür geziler, öğrencinin sınıf ortamında öğrendiği bilgileri sahada pekiştirmesi ve tüm bölümleriyle birlikte otelin işleyişini anlamaları açısından çok önemlidir. Bu fırsatı bize sunan ve aktardıkları bilgilerle saha gezisini öğrenciler için çok verimli hale getiren Ramada by Wyndham Gümüşhane’nin tüm yöneticilerine ve işletmeci Sayın Zekai Araz’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37