banner333

banner309

GTSO Yönetim Kurulu Başkanımızın Koza Açıklaması

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay Koza Mastra Altın Maden İşletmesine yapılan alımlara tepki göstererek Gümüşhane de faaliyet gösteren bir işletmeye başka şehirden işçi alımları yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gümüşhane 11.11.2016, 19:39 11.11.2016, 19:45
GTSO Yönetim Kurulu Başkanımızın Koza Açıklaması
banner400

 HER İŞLETME DOĞAYI VE GÜMÜŞHANEYİ KORUMA BİLİNCİYLE ÇALIŞMALI

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay Koza Mastra Altın Maden İşletmesine yapılan alımlara tepki göstererek Gümüşhane de faaliyet gösteren bir işletmeye başka şehirden işçi alımları yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

10 yılı aşkın bir süre işletildikten sonra uzun süre kapalı kalmasının ardından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ne finans kaynağı sağladığının tespit edilmesiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konularak tekrar açılmasına karar verilen işletmenin, maden işletmesinde çalışırken çeşitli bahanelerle işten çıkarılan Gümüşhaneliler için yeniden bir umut kaynağı haline geldiğini belirten Başkan Akçay, İkisu-Tarsun-Artabel Vadisi Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tacettin Üçel ve Gümüşhane İktisadi Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas’ın konu üzerine yaptığı açıklamaları desteklediklerini söyledi.

Gümüşhane’de faaliyet göstermek için yatırım ve üretim yapan her işletmenin doğayı ve Gümüşhane’yi koruma bilinciyle faaliyet göstermesi gerektiğini belirten Akçay, ‘’Edinmiş olduğumuz bilgilere göre uzun süredir kapalı duran Mastra Altın Madeni işletmesinin TMSF tarafından tekrar işletmeye açılmasına karar verilmesiyle işletmeye şehrimiz dışından bir idareci atanmış ve yine şehrimiz dışından firmaya personel alımları yapılmıştır. Yapılan bu alımlarda Gümüşhaneli emektar insanlarımızın olmaması kabul edilemez bir davranıştır.

Maden ocağı olarak faaliyet gösterecek bir işletmede istihdam edilecek insanlar ilk olarak o işletmenin yakın çevresinden başlanılarak istihdam edilmeli. Gümüşhane’mizde gerek idareci gerekse de kalifiye eleman olarak çalışabilecek yeterli personel varken diğer illerden personel alımı yapılmasını doğru bulmuyoruz.Gümüşhane de faaliyet gösteren bir maden üretim tesisinde çalışma önceliği Gümüşhanelilerindir.Teknik personel veya idari personel olsun her konumda bu işletmelerimizde çalışabilecek donanıma sahip Gümüşhaneli hemşerilerimiz var. Maden işletmemize yeni atanan Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Müdürümüz de işletmelerine yönelik yapılacak her türlü alımda Gümüşhane’nin bu hassasiyetine dikkate alarak çalışmaları kendi işletmenin menfaatine olacaktır.’’açıklamasında bulundu.

Yorumlar (1)
recep demir 7 yıl önce
Sayin baskanimizin yapmis oldugu aciklamaya gonulden katiliyorum biz bu soylemi kozanin ilk yillarinda yaptigimizda halkimiz tarafindan yanlis anlasilip 7 kisiyi malesef 8 yapamadik insAllah buseferki yonetim bu yanlisi duzeltir biz yakin koylu olarak bilgilendirilmek istiyoruz yeni mudurun dikkatine
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34