banner333

banner309

GTSO Başkanı Akçay Tarım Bakanı Pakdemirli ile Görüştü

GTSO Başkanı İsmail Akçay, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 365 oda/borsa başkanı ile görüştü.

Gümüşhane 06.06.2020, 11:55
GTSO Başkanı Akçay Tarım Bakanı Pakdemirli ile Görüştü
banner400

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 365 oda/borsa başkanı ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Toplantıda oda başkanlarına seslenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu bu dönemde tarım kredilerinin faizsiz ertelendiğini, üreticilerin ayakta kalmaları için destekleme ödemelerinin erkene çekildiğini ve geleneksel şekilde hayvansal, bitkisel üretim yapan işletmelere faizsiz kredi temin edildiğini, lisanslı depoların 2020'de süresi dolan lisanslarının 1 yıl daha uzatıldığını söyledi.

Bu zor süreçte bakanlık ve TOBB'un birlikte 2 önemli projeyi hayata geçirdiğine değinen Hisarcıklıoğlu, “Önce DİTAP projesini ülkemize kazandırdık. Sonra da giderek büyüyen bir soruna dönüşen gıda kaybını ve israfını önlemek üzere harekete geçtik. Gıdanı Koru Kampanyası'nı başlattık. Sektörümüzün daha hızlı büyümesi için 365 oda ve borsamızla birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de toplantıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sürdürülebilir üretim ve gıda arz-talep dengesi açısından küçük aile işletmelerinin varlığıyla, lisanslı depoculuğun öneminin bir kez daha hissedildiğinin altını çizerek, kısıtlama günlerinde fırsatını bulanların şehirleri terk ettiğini, köy nüfuslarının ikiye katlandığını söyledi. 

Toplantıda söz alarak toplantının hayırlı olmasını dileyen, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na bu önemli toplantını için teşekkür eden GTSO Başkanı İsmail Akçay, verilen süre içerisinde taleplerini aktardı.

Başkan Akçay tarafından toplantıda dile getirilen talepler şöyle:

  • Kırsal kalkınma desteklenme projelerine KDV ve gelir vergisi istisnası getirilmeli
  • Kadimden beri hayvancılık yapılan yaylalara elektrik verilerek, imar affından faydalandırılmalı
  • Hayvancılığın artması için her köyümüzü sözleşmeli bir sürü yöneticisi projesi hayata geçirilmeli

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38