banner333

banner309

GTSO 5 Yıldızlı Oda Olma Sürecine Dahil Edildi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen oda ve borsaların akreditasyon çalışmalarına dahil edilerek Avrupa Standartlarında hizmet vermek üzere önemli bir adım attı.

Gümüşhane 17.01.2014, 11:01 17.01.2014, 11:02
GTSO 5 Yıldızlı Oda Olma Sürecine Dahil Edildi
banner400

 TOBB tarafından yürütülen akreditasyon çalışmalarına katılmak üzere Ankara’ya giden Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Meclis Başkanı Sebahattin Uçar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elbeyi Gergin, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Köprülü, Hüseyin Ceylan, Muammer Gürmen,     

Meslek Komitesi Üyesi Turan Tuğlu, Genel Sekreter Lütfi Kılıç, Ticaret Sicil Müdürü Aydın Ayar, Oda Personeli Fatih Karabulut akreditasyon süreci başlangıç eğitimine katıldı. 



Programda 9. önceki dönem akredite süreci tamamlan Oda ve Borsaların belgeleri verilerek 10. ve 11. dönem akredite sürecine dahil edilen Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu oda ve borsaların akreditasyon süreci başlatıldı.



Programda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 5 yıldızlı hizmet verme noktasına ulaşan oda/borsa sayısının 152’ye ulaştığını, akreditasyon süreci devam eden 69 oda/borsanın da çalışmaları tamamlandığında bu sayının 221’i bulacağını belirtti.  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hedeflerinin 365 oda ve borsanın tamamının akreditasyonlarını tamamlamaları ve 5 yıldızlı oda/borsa konumuna yükselmeleri olduğunu vurguladı.



TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, göreve geldikleri günden itibaren ‘takip eden’ değil, ‘yönlendiren’, ‘yol açan’ olmayı amaçladıklarını belirterek, akreditasyon sisteminin hizmet kalitesinin standardizasyonu açısından büyük önem taşıdığına işaret ederek, “Bu belge, Londra’da, Paris’te, Berlin’de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. 221oda/borsamız belgesini aldığında. Oda borsalarımızın yüzde 60’ı akredite olmuş hale gelecek.” dedi.



TOBB Başkan Yardımcı Akreditasyon Kurulu Başkan Yardımcı Halim Mete oda ve borsaların akredite olabilmesi için eğitimler, geliştirme ziyaretleri ve denetimler gibi 3 temel süreci yaşayacağını belirtti. 



Seminerde, TEPAV Direktörü Güven Sak da Türkiye ve Dünya ekonomisine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.



Gümüşhane heyeti daha sonra TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu, Adalet ve Milli Savunma eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu’yu, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün’ü ziyaret etti.




Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45